TRUCURI prin care producătorii de automobile MINT cu privire la consumul real de carburant

Organizaţia europeană Transport & Environment a publicat recent un raport potrivit căruia consumul de carburant obţinut de către şoferi în condiţii reale de trafic este mai mare cu peste 20 de procente faţă de testele oficiale ale constructorilor. Potrivit acestuia, marii producători de maşini folosesc mai multe trucuri pentru a modifica rezultatele. 
Claudiu Popa
14 mart. 2013, 13:48
TRUCURI prin care producătorii de automobile MINT cu privire la consumul real de carburant

T&E solicită introducerea, începând din anul 2016, a unor procedurii mondiale de testare pentru vehicule uşoare (World Light Duty Test Procedure – WLDTP) şi un control mai eficient al autoturismelor noi, pentru a avea certitudinea că rezultatele testelor sunt conforme cu realitatea, potrivit Economica.net.

Citeşte şi Record: Cea mai strânsă parcare din LUME. Vezi cât spaţiu a lăsat între cele două maşini VIDEO

Conform raportului, producătorii de automobile foloesc zeci de trucuri prin care datele referitoare la consumul de carburant şi emisia de gaze sunt interpretate în mod diferit. Astfel, ei modifică procedurile de testare, exploatând toate posibilităţile de care dispun pentru a evalua maşinile peste valoarea lor reală, astfel câştigând mai mulţi clienţi.

Printre cele mai întâlnite trucuri se numără folosirea unor pneuri speciale, care suportă o presiune mai mare decît cea normală, oferind o stabilitate sporită şi o aderenţă mai mare, lucru care duce la reducerea consumului.

Un alt secret descoperit vorbeşte despre acoperirea cu bandă adezivă a spaţiilor din jurul uşilor şi a grilelor, pentru a face autovehiculul mai aerodinamic. De asemenea, se pare că ajustarea frânelor şi a geometriei roţilor poate modifica rezultatele testelor concepute de producători.

Citeşte şi Producătorii europeni de autoturisme depăşesc majoritatea producătorilor asiatici în „cursa verde”

Maşinile folosesc carburant nu doar pentru a pune în funcţiune motorul, ci şi pentru producerea de curent electric necesar bunei funcţionări a dispozitivelor prezente la bord, cum ar fi aerul condiţionat sau sistemul multimedia. În timpul testelor, alternatorul maşinii, dispozitivul folosit pentru încărcarea bateriei, este deconectat, reducându-se folosirea energiei.

Constructorii de autovehicule obişnuiesc să utilizeze o serie de lubrifianţi speciali, care nu sunt disponibili pe piaţă, pentru a modifica performanţa motorului. Dat fiind faptul că frecarea este mai mică, consumul de benzină sau motorină de asemenea scade.

Citeşte şi Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut anul trecut cu 3,3%

Mai mult, nu numai că micşorează greutatea autovehiculului, aruncând tot ce nu este necesar, cum ar fi canapelele din spate sau alte lucruri care sporesc confortul pasagerilor, dar testarea este efectuată la o  altitudine ridicată, unde aerul este mai rarefiat şi maşina este mai aerodinamică.

Un alt truc descoperit de oraganizaţia T&E vorbeşte despre crearea unor condiţii optime inedite, imposibil de reprodus în situaţii reale, maşinile fiind testate la temperaturi ridicate pe căi de rulare speciale, foarte netede, care reduc cantitatea de combustibil necesară deplasării.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Târgul de Crăciun de poveste din România, care e deschis doar 2 zile. Se află într-un loc idilic, dar puțină lume știe de existența lui
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
Playtech.ro
BREAKING NEWS: Klaus Iohannis a desemnat noul premier
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2024. Trei concurenți au fost eliminați. Cum au reacționat jurații: ”Se năruie echipa”
Spynews
Horoscop luni, 23 decembrie 2024: Taurii vor avea zile încărcate
Evz.ro
Secretul celor mai gustoase sarmale din Bucovina. Ingredientul care le dă gustul aparte
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Călin Georgescu. Ar putea fi descalificat. Nu se aștepta la una ca asta
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Marcel Ciolacu desemnat premier de Klaus Iohannis
MediaFlux
ANUNȚUL MOMENTULUI în POLITICĂ! CIOLACU a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!