TRUCURI prin care producătorii de automobile MINT cu privire la consumul real de carburant

Organizaţia europeană Transport & Environment a publicat recent un raport potrivit căruia consumul de carburant obţinut de către şoferi în condiţii reale de trafic este mai mare cu peste 20 de procente faţă de testele oficiale ale constructorilor. Potrivit acestuia, marii producători de maşini folosesc mai multe trucuri pentru a modifica rezultatele. 
Claudiu Popa
14 mart. 2013, 13:48
TRUCURI prin care producătorii de automobile MINT cu privire la consumul real de carburant

T&E solicită introducerea, începând din anul 2016, a unor procedurii mondiale de testare pentru vehicule uşoare (World Light Duty Test Procedure – WLDTP) şi un control mai eficient al autoturismelor noi, pentru a avea certitudinea că rezultatele testelor sunt conforme cu realitatea, potrivit Economica.net.

Citeşte şi Record: Cea mai strânsă parcare din LUME. Vezi cât spaţiu a lăsat între cele două maşini VIDEO

Conform raportului, producătorii de automobile foloesc zeci de trucuri prin care datele referitoare la consumul de carburant şi emisia de gaze sunt interpretate în mod diferit. Astfel, ei modifică procedurile de testare, exploatând toate posibilităţile de care dispun pentru a evalua maşinile peste valoarea lor reală, astfel câştigând mai mulţi clienţi.

Printre cele mai întâlnite trucuri se numără folosirea unor pneuri speciale, care suportă o presiune mai mare decît cea normală, oferind o stabilitate sporită şi o aderenţă mai mare, lucru care duce la reducerea consumului.

Un alt secret descoperit vorbeşte despre acoperirea cu bandă adezivă a spaţiilor din jurul uşilor şi a grilelor, pentru a face autovehiculul mai aerodinamic. De asemenea, se pare că ajustarea frânelor şi a geometriei roţilor poate modifica rezultatele testelor concepute de producători.

Citeşte şi Producătorii europeni de autoturisme depăşesc majoritatea producătorilor asiatici în „cursa verde”

Maşinile folosesc carburant nu doar pentru a pune în funcţiune motorul, ci şi pentru producerea de curent electric necesar bunei funcţionări a dispozitivelor prezente la bord, cum ar fi aerul condiţionat sau sistemul multimedia. În timpul testelor, alternatorul maşinii, dispozitivul folosit pentru încărcarea bateriei, este deconectat, reducându-se folosirea energiei.

Constructorii de autovehicule obişnuiesc să utilizeze o serie de lubrifianţi speciali, care nu sunt disponibili pe piaţă, pentru a modifica performanţa motorului. Dat fiind faptul că frecarea este mai mică, consumul de benzină sau motorină de asemenea scade.

Citeşte şi Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut anul trecut cu 3,3%

Mai mult, nu numai că micşorează greutatea autovehiculului, aruncând tot ce nu este necesar, cum ar fi canapelele din spate sau alte lucruri care sporesc confortul pasagerilor, dar testarea este efectuată la o  altitudine ridicată, unde aerul este mai rarefiat şi maşina este mai aerodinamică.

Un alt truc descoperit de oraganizaţia T&E vorbeşte despre crearea unor condiţii optime inedite, imposibil de reprodus în situaţii reale, maşinile fiind testate la temperaturi ridicate pe căi de rulare speciale, foarte netede, care reduc cantitatea de combustibil necesară deplasării.

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce să pui, de fapt, în carnea pentru perișoare ca să iasă pufoase și gustoase. Este un secret al bucătarilor din Turcia, stăpâni peste rețetă. O să apelezi mereu la acest truc
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni