Trucuri să întârzii efectele îmbătrânirii

Oricine își dorește să rămână tânăr. E imposibil, dar ceea ce stă în puterea noastră este să întârziem efectele produse de trecerea anilor printr-un stil de viață diferit.
Romania TV
22 nov. 2016, 10:06
Trucuri să întârzii efectele îmbătrânirii

Fii deschis la jocuri ale minții și la schimbări de orice fel

Creierul are nevoie și el de o îngrijire special pe măsură ce anii trec, deoarece capacitatea lui de deterioarează în timp. De fapt, în permanență, el trebuie antrenat și supus rutinei cât mai puțin timp.

Dacă vrei să ai o memorie bună, să previi afecțiuni ale minții, pe lângă o alimentație diversificată, ai nevoie de jocuri care să-l țină în formă: sudoku, integrame, șah, dar și de memorie. Schimbările de orice fel sunt benefice creierului. În caz că te temi de unele importante, poți face la fel de bine și unele mici, de pildă, alege alt traseu către serviciu, încearcă să te îmbraci cu ochii închiși, să te speli pe dinți cu mâna stângă.

Nu uita de alimentele antistres!

Dacă observi că stresul te acaparează, că îi faci față cu greu sau că ești mai nesigur pe forțele proprii, mai agitat sau mai lipsit de răbdare, este posibil ca tot accelerarea procesului de îmbătrânire să fie cauza.

Odată cu depășirea vârstei de 40 de ani, corpul secretă o cantitatea sporită de cortizol, un hormone al glandelor suprarenale. Redă-i echilibrul pierdut cu un plus de serotonină și printr-o dietă din care nu lipsesc alimente antistres: pește, ca păstrăvul sau sardinele, banane, carne de curcan.

Citeşte şi  TRUCURI anti-îmbătrânire de la dr. Oz. Iată cum puteţi să vă menţineţi creierul în formă

Mai multe alimente cu antioxidanți

Un plus de antioxidanți alungă efctele factorilor oxidativi care afectează pielea și o îmbătrânesc înainte de vreme. Cu ajutorul fructelor, cum sunt prunele, strugurii, rodia, kiwi, afinele, și a legumelor, ca sfecla, ardeiul gras, varza previi apariția acneei, a ridurilor, a punctelor negre și a petelor.

Somnul te ajută să slăbești

O creștere ponderală este ceva obișnuit pe măsură ce îmbătrânești? N-ar trebui să fie dacă ai grijă să te odihnești îndeajuns și dacă faci sport. Somnul de 5 ore pe noapte îți crește cu 75% riscul de a te îngrășa.

Explicația constă în faptul că, atunci când e privat de odihnă, corpul eliberează un hormon, numit grelină, care crește apetitul. Un somn de peste 6 ore și mișcarea fizică, făcută de preferat dimineața, pentru a profita mai mult de lumina naturală, te păstrează în formă indiferent de cât de avansată este vârsta la care ai ajuns.

Calciu, pentru susținerea sănătății oaselor

Și calciul este important odată cu înaintea de vârstă. Smochinele, lactatele, brânzeturile, ouăle, sardinele, legumele verzi îți acoperă necesarul de calciu de care ai nevoie pentru oase puternice.

Reduci zahărul, creierul rămâne în formă

Odată cu trecerea anilor, corpul este din ce în ce mai afectat de consumul crescut de zahăr. Creierul are de suferit, pielea îmbătrânește mai repede, imunitatea este mai slăbită, riscul de inflamații crește. Prin urmare, scăderea cantității de zahăr luate zilnic din diverse produse alimentare, eliminarea dulciurilor, limitarea consumului de pâine, cartofi, biscuiți sunt măsuri simple prin care te poți menține în formă, departe de boli ale inimii sau de diabetul zaharat.

Pofta de dulce o combați mai ușor mâncând cereale integrale, semințe, nuci – toate foarte bune și pentru creier.

Descoperă ce alimente încetinesc procesul de îmbătrânire 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Parcul din București în care poți să vezi filme ca la cinema. E gratis, iar cei interesați au parte și de o surpriză aici 
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Lunetist SWAT salvează vieți la mitingul lui Donald Trump în Butler, Pennsylvania
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...