1. Mancarea si bautura. Asaza din timp pe o masa sau un bar mancarurile, bauturile, vesela, tacamurile, servetelele si tot ce mai este necesar, astfel incat musafirii sa se poata servi cand doresc. Daca nu ai timpul sau bugetul necesar sa pregatesti tu toata mancarea, cere fiecarui musafir sa aduca un aperitiv la alegere, fie o salata sau un alt preparat facut in casa, fie ceva cumparat de-a gata, precum branza si biscuiti, amestecuri de nuci etc.
2. Intampinarea. Pregateste bolul de punci sau niste cocktailuri simple cu sampanie, astfel incat sa servesti fiecare musafir cu un pahar de cum intra pe usa si ii iei haina.
3. Muzica. Pregateste din timp o lista de melodii pentru petrecere. Poti incepe cu muzica vesela de fundal, pana cand sosesc toti invitatii, si continua cu o selectie larga de piese care sa impace gusturile celor prezenti.
4. Atmosfera. Toata lumea arata si se simte mai bine intr-o lumina mai discreta. Asa ca nu tine lustrele aprinse, ci asigura un iluminat mai potrivit pentru petrecere folosind spoturi, lampi si cat mai multe lumanari. O lumanare parfumata cu arome de sarbatoare este o idee foarte buna.
5. Jocuri. Pe parcursul acestei lungi petreceri, se poate organiza si o sesiune de jocuri. O idee ar fi ca fiecare sa scrie pe o hartie dorintele pentru noul an, fara sa o semneze, iar apoi sa amestecati hartiile si sa ghiciti cui apartine fiecare. Pentru acest joc poti imprima dinainte pe foi pentru toti invitatii un set de propozitii neterminate, precum: „La anu’ vreau sa ma las de….”, „La anu’ vreau sa fac urmatoarea fapta buna….”, „La anu’ vreau sa invat….” etc.
6. Siguranta. Ai grija ca invitatii tai sa ajunga acasa in siguranta si nu lasa pe nimeni sa ia masina baut. Sa ai pregatite aplicatii pentru chemat taxiuri sau pentru servicii de tip Uber si asigura-te ca toata lumea are cu ce ajunge acasa.