Trucurile care îţi salvează portofelul la iarnă. Cum scazi facturile la căldură dacă îţi faci „sanie de vara”

Nu trebui să stai în palton sau să mai cumperi o pilotă pentru a face economie la facturile cu energia termică, există câteva aspecte simple care vă scapă de multew bătăi de cap.
Filip Stan
17 sept. 2023, 08:09
Trucurile care îţi salvează portofelul la iarnă. Cum scazi facturile la căldură dacă îţi faci
Care românii vor plăti mai mult la facturi începând din această iarnă. Cu cât a decis Guvernul să reducă subvenţiile la energie

Cum să vă pregătiți locuința ca să economisiți energie la iarnă, iar facturile să nu vă dea palpitaţii. Cât încă ne mai putem bucura de căldura gratuită a soarelui, e bine să ne pregătim locuința pentru perioada rece, prin măsuri ce ne vor asigura la iarnă un consum mai mic de energie și confort termic sporit.

Timp de doi ani, autoritățile au căutate cea mai bună variantă pentru plafonare a facturilor la electricitate și gaze. Acest lucru s-a încheiat, totuși, deoarece acum autoritățile sunt în căutarea unor metode de liberalizare. Cu toate acestea, oficialii își doresc să facă acest lucru fără a afecta oamenii și economia. Mai ales, în contextul în care, plafonarea a generat costuri mari pentru bugetul de stat. 3,5% din produsul intern brut (PIB), mai concret.

Cum reduci facturile la curent şi gaze, fără voucherele de la Guvern. Trucurile care îţi salvează bugetul, ghid pentru eficenţă energetică
Deși facturile la energie depind de o mulțime de factori, precum tipul și vechimea clădirii, sistemele de încălzire folosite, zona climatică, numărul de utilizatori și comportamentul de consum al acestora, există numeroase măsuri pe care le puteți lua pentru a reduce risipa de energie și obține astfel economii semnificative.

Unele intervenții sunt simple și nu presupun costuri ridicate, dar contribuie la diminuarea pierderilor de energie, în timp ce altele necesită un efort financiar mai mare, cu beneficii pe termen lung. România Eficientă vă prezintă  o listă de măsuri în care puteți să investiți ca să economisiți energie și bani la iarnă.

Îmbunătățiți izolația locuinței pentru a scădea facturile

Statistic, la nivelul Uniunii Europene, încălzirea, răcirea și apa caldă menajeră reprezintă aproximativ 80% din energia consumată în clădirile rezidențiale, potrivit datelor Comisiei Europene. De aceea, măsurile de eficientizare în această zonă vor aduce și cele mai mari beneficii. Pentru reducerea consumului de energie necesar încălzirii spațiilor, este nevoie ca în primul rând să acordați atenție anvelopei clădirii, adică elementelor de structură care includ zidurile, ferestrele, acoperișul, podeaua. La clădirile vechi, componentele anvelopei oferă un grad mai mic de izolare termică, de aceea e nevoie de creșterea eficienței lor. Prin îmbunătățirea gradului de izolare termică a anvelopei, transferurile de căldură dinspre zonele calde spre zonele reci neîncălzite vor fi reduse, ceea ce înseamnă că în timpul iernii căldura se va menține mai bine la interior. În acest fel, vă asigurați că veți consuma energie pentru confortul propriu, nu pentru a încălzi aerul de afară.

Izolarea pereților. Cum zidurile reprezintă cea mai mare parte din anvelopă, tot pe aici au loc, de regulă, și cele mai mari pierderi de căldură. Într-o clădire slab izolată, pereții contribuie la 25% din pierderile de căldură, însă, în funcție de diverși factori, precum temperaturile exterioare, intensitatea vântului, geometria clădirii, materialele de construcție utilizate și vechimea acestora, procentul poate ajunge la 30-40%. Așadar, izolarea corectă a acestora va genera și cele mai mari beneficii. Soluțiile de termoizolare sunt numeroase și ele depind de tipul clădirii, dar și de bugetul disponibil. Atunci când analizați variantele disponibile, luați în calcul și factori precum gradul de protecție la incendiu sau cât de mult permit clădirii „să respire”, pentru a preîntâmpina probleme ulterioare.

Când expiră banii de pe cardurile de energie. Data până la care pot fi folosiți pentru plata facturilor

Izolarea acoperișului scade facturile. O altă parte importantă a anvelopei clădirii căreia trebuie să îi acordați atenție și unde ar trebui să investiți pentru creșterea gradului de izolare termică este acoperișul. În medie, printr-un acoperiș slab izolat au loc circa 25% din pierderile de căldură, în funcție de tip, formă, dimensiune și starea sa, potrivit datelor de pe platforma ComAct, proiect dedicat eficienței energetice finanțat de Comisia Europeană. Ca să reduceți căldura care se pierde prin acoperiș, îmbunătățiți izolația podului / mansardei, adăugând un strat de izolație de circa 30 cm.

Înlocuirea ușilor și ferestrelor. Ferestrele și ușile exterioare reprezintă, în medie, 10-20% din pierderile de căldură, în funcție de starea lor, de dimensiune, precum și de orientare față de punctele cardinale. De aceea, investițiile în produse ce oferă un grad ridicat de izolare termică vă vor ajuta să obțineți economii importante în facturile la energie, menținând un confort sporit în propria locuință nu doar pe timpul iernii, ci și vara. Există o gamă largă de produse disponibile pe piață, iar ferestrele moderne asigură nu doar protecție termică sporită, ci și fonică, împotriva prafului și umezelii. Investiția este una fără regrete și se recuperează de regulă în cel mult 10 ani. De asemenea, pentru intrarea în casă, alegeți o ușă de calitate, bine izolată, care să țină frigul afară.

Blocarea pierderilor de căldură prin goluri. Există și măsuri mai simple de a împiedica pierderile de căldură. Primul pas este să verificați dacă există curenți de aer în casă. Dacă da, înseamnă că există goluri pe unde iarna va intra aerul rece și va ieși cel cald. Așadar, veți consuma mai multă energie pentru a menține temperatura dorită în locuință. Înlocuiți garniturile de etanșare deteriorate ale ușilor și ferestrelor. De asemenea, reparați sau izolați termic și podeaua, fiindcă o cantitate semnificativă de căldură, de până la 15-20%, se poate pierde și prin pardoseală.

Eficientizați sistemul de încălzire
După ce ați luat măsuri de eficientizare a anvelopei clădirii, următorul pas foarte important este creșterea performanței sistemului de încălzire.

Modernizarea centralei termice scade facturile. Durata de viață a unei centrale termice este de circa 10-12 ani, dar în UE multe sisteme individuale de încălzire sunt vechi și ineficiente, iar jumătate dintre ele și-au depășit durata de viață utilă (sursa: CE). O vechime mai mare înseamnă un randament scăzut, adică un consum mai ridicat de energie necesară obținerii căldurii dorite. Așadar, luați în calcul înlocuirea centralei vechi cu una modernă, mult mai eficientă. De exemplu, o centrală pe gaz în condensare poate aduce economii de 20-30%, dar analizați și variante mai ecologice, precum pompele de căldură. Dacă centrala actuală este una pe lemne, o alternativă viabilă este de a instala un cazan cu peleți, complet automat, ce are o eficiență chiar și cu 30% mai mare (sursa: ComAct). Important este ca centrala să fie dimensionată corect tipului de locuință, necesarului de căldură și de apă caldă din locuință, de aceea cereți sfaturile specialiștilor în domeniu pentru o alegere corectă.

Controlul inteligent al căldurii. Prin utilizarea unui termostat programabil puteți reduce cu 10-30% consumul de energie, în funcție de tipul aparatului, dar și de modul în care îl folosiți. În apartamentele cu sistem de încălzire centralizată, o măsură mai ieftină și simplu de implementat este instalarea la fiecare calorifer a unor supape termostatice (supape de control al debitului cu cap termostatic), ce pot reduce consumul de căldură cu circa 5%, fără pierderea confortului termic. De asemenea, montarea unor sisteme moderne de ventilație a aerului va contribui la un control al căldurii sporit.

Instalarea de panouri solare termice și fotovoltaice. O altă metodă prin care puteți economisi bani în factura de energie, dacă locuiți la casă, este de a vă monta panouri solare termice pentru producerea de apă caldă și, respectiv, panouri fotovoltaice care să vă asigure inclusiv electricitatea necesară unui boiler electric pentru apă caldă. În principiu, un sistem cu o putere instalată de 3 kW poate acoperi consumul anual al unei case cu o suprafață de 100 m², fără încălzire electrică, iar amortizarea investiției se face în circa 7 ani (sursa: EnergiaTa.org).

Economisirea apei calde. O soluție foarte ieftină și ușor de aplicat, ce vă poate conduce la economisirea apei calde chiar și cu 60%, este să montați limitatoare de debit. Consumând mai puțină apă, veți reduce cheltuielile cu energia necesară pentru a o încălzi sau veți plăti mai puțin dacă aveți apometru individual. De asemenea, reparați toate robinetele care picură, altfel puteți pierde până la un litru pe oră și risipi într-o săptămână echivalentul unei căzi întregi, conform datelor CE.

Indiferent de soluțiile alese de eficientizare energetică a locuinței, beneficiile vor însemna nu doar reducerea consumului de energie, ci și un confort sporit și protejarea mediului, mai greu de cuantificat, dar la fel de importante.

Trucurile GENIALE ca să scazi facturile la gaze. Cum trebuie setată centrala termică

Orice centrală termică trebuie să fie în stare perfectă de funcţionare pentru a scădea factura. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a făcut un calcul simplu care arată că românii care au un apartament cu două camere pot face o economie lunară de peste 100 de lei, dacă aleg să seteze termostatul cu câteva grade mai puțin.

Având în vedere că prețurile facturilor la încălzire pot fi imprevizibile, economisirea devine mult mai importantă. Încercați şi late sfaturi pentru a utiliza mai puțină energie și a economisi bani la factura lunară, , potrivit Cnet.

Multe dintre aceste sfaturi variază de la schimbări ușoare ale stilului de viață, până la investiții în echipamente mai bune.

1. Setați termostatul de la centrală termică la o temperatură mai scăzută

Acesta este cel mai simplu și mai direct mod de a economisi costurile cu energia. Deși oamenii se simt mai confortabil la o temperatură mai ridicată, Departamentul de Energie al SUA spune că se poate economisi până la 10% anual din costurile de încălzire prin setarea termostatului cu 7 până la 10 grade mai jos, timp de opt ore pe zi.

E OBLIGATORIU pentru toţi cei cu centrală termică. Bubuie factura dacă nu eşti atent la aceste detalii

Mai mult, potrivit Clinicii Mayo, dacă în camera în care dormim avem temperaturi mai scăzute, putem avea un somn mai odihnitor.
Termostatele inteligente fac ca asta să fie mai ușor ca niciodată pentru că pot fi programate.

2. Treceți la energie regenerabilă

Dacă utilizați un sistem de încălzire centrală complet electric, ați putea să nu fiți nevoit să plătiți facturile de încălzire. Dacă nu, atunci ar trebui să investiți într-o rețea de încălzire cu panouri solare, pentru a evita costurile mari ale energiei. Partea bună a energiei solare este că panourile pot colecta în continuare energie pentru casă, chiar și în timpul iernii. Au nevoie doar de îndepărtarea zăpezii de pe ele sau de izolarea bateriilor.

Dacă folosirea energiei solare în casă este un efort financiar prea mare, puteți să căutați alte modalități ecologice de a economisi cheltuielile generale cu electricitatea și încălzirea. Există tot felul de gadgeturi solare care pot reduce povara facturii, cum ar fi încărcătoarele pentru dispozitive solare sau un kit de încălzire solară a apei.

Românii trebuie să aibă mare grijă la acest lucru. Modificarea făcută la centrala termică ce poate crește substențial factura la gaze!

3. Actualizați-vă echipamentele de la centrală termică

Dacă aveți un cuptor vechi, sunt șanse mari să consumați mai multă energie decât trebuie. Cotele de eficiență a combustibilului pentru sistemele de încălzire mai noi, cu eficiență ridicată, pot funcționa de la 90 la 98,5%, spre deosebire de sistemele mai vechi, care au o eficiență scăzută, între 56 la 70%. De asemenea, puteți căuta diferite moduri prin care vă puteți încălzi casa. Pe lângă panouri solare, există și pompe de căldură.

4. Sfaturi simple pentru gestionarea temperaturii casei

Puteți, de asemenea, să faceți mici modificări care vă vor ajuta la scăderea facturii. Nu vă vor scade factura la încălzire așa cum o fac noile echipamentele, dar iată ce puteți încerca:

-Trageți perdelele, draperiile sau jaluzelele pentru a lăsa soarele să intre în casă timpul zilei.
– Puneți opritoare de curent la uși și la ferestre. – Curațați de praf caloriferele.
– Utilizați prize inteligente cu monitorizare a energiei, care vă ajută să citiți câtă energie consumă fiecare dispozitiv din casă.

Nu în ultimul rând, dacă trebuie să vă mutați, asigurați-vă că noua casă este eficientă din punct de vedere energetic.

Greşeala banală care îţi poate dubla factura la gaze. Cum trebuie să setezi centrala termică pentru a nu da contorul peste cap

Centrala termică trebuie să funcţioneze la parametri optimi pentru a nu consuma mai mult gaz şi pentru un randament sporit în calorifere. Obligativitatea reviziei tehnice o dată la doi ani a redus accidentele, dar specialiştii recomandă ca revzia să fie făcută anual. În teorie, la fiecare doi ani, înainte să vină sezonul rece și să începi să dai drumul la căldură de la centrala termică, ar fi bine să faci o revizie la echipamente, să contactezi un profesionist. Din păcate, conform datelor agregate de Ariston Thermo România, numărul românilor care au făcut revizia în 2021 a scăzut cu nu mai puțin de 25%.

Potrivit estimărilor specialiştilor pe zona de service, numărul solicitărilor de intervenţie pentru verificări tehnice periodice sau revizii a scăzut, în 2020, pe fondul perioadei de lockdown, cu aproximativ un sfert faţă de anul anterior, 2019. În acest an, în contextul relaxării restricţiilor, numărul solicitărilor de intervenţii pentru revizie a început din nou să crească însă situaţia este departe de a fi una bună deoarece, inclusiv înainte de izbucnirea pandemiei, aceste activităţi erau realizate într-un procent foarte mic, adaugă specialiştii.

Ce trebuie să facă românii care au centrală termică de apartament. E obligatoriu!
„Pandemia a schimbat obiceiurile de consum. Pe de-o parte, odată cu restricţiile de circulaţie şi impunerea, în multe cazuri, a programului de lucru de acasă, oamenii au devenit mult mai preocupaţi de confortul propriului cămin, pentru că au petrecut mai mult timp în interiorul acestuia. Pe de altă parte, ei au devenit şi mai ezitanţi în interacţiunile fizice clasice, pe care le presupuneau anterior operaţiunile de verificare şi/sau revizie tehnică a centralelor”, a declarat Cătălin Drăguleanu, CEO Ariston Thermo România.

Pentru context, verificarea tehnică periodică este o operaţiune care se efectuează o dată la doi ani şi este obligatorie prin lege. Specialiştii Ariston Thermo România recomandă, însă, şi revizia anuală a centralei termice, ambele operaţiuni având rolul de a prelungi durata de viaţă a produselor şi optimiza performanţele. Scopul acestor operaţiuni este de a permite funcţionarea în siguranţă a centralelor termice, un lucru foarte important, de care depinde confortul zilnic al locuinţei și siguranța oamenilor din casă.

Greşeala banală care îţi poate dubla factura la gaze. Cum trebuie să setezi centrala termică pentru a nu da contotul peste cap
„Lucrurile nu stăteau foarte bine nici înainte de pandemie, când statisticile indicau că sub 50% dintre români făceau operaţiunile anuale de mentenanţă a centralei. Acest lucru arată că există o lipsă de informare referitor la motivele pentru care această operaţiune periodică este necesară. În calitatea sa de lider al pieţei de centrale termice din România, Ariston Thermo România îşi propune să fie parte din demersurile de informare a populaţiei în această direcţie şi recomandă tuturor clienţilor săi să nu neglijeze verificarea tehnică periodică a centralelor termice pe care le deţin, pentru a putea beneficia de confort sporit, în siguranţă”, a adăugat Cătălin Drăguleanu.

Cât costă, cât durează și ce presupune verificarea tehnică periodică la centrala termică

O verificare tehnică la centrală costă între 150 și 200 de lei, iar durata întregii operațiuni este între 1,5 și 2 ore. Printre altele, aceasta include acţiuni de curăţare şi întreţinere a schimbătorului de căldură, de verificare sau refacere a reglajelor de ardere, schimbarea filtrelor de apă rece şi încălzire.

Banii cheltuiți pentru mentenanță și verificare sunt de fapt o investiție în confortul pe termen lung al locuinței.
Operațiunile de întreținere sunt necesare, inclusiv pentru modelele de ultimă generație, deoarece funcționarea acestora depinde și de agenți precum gazul, aerul, energia electrică sau agentul termic. Atunci când revizia nu este realizată anual, pot apărea depuneri, magnetită sau reziduuri în centrală, iar schimbătorul de căldură pierde din eficiență, respectiv putere. După o folosire intensă în timpul sezonului rece, tehnicienii observă că centrala termică pierde din putere, ceea ce înseamnă că produce o cantitate mai mică de apă încălzită.

Centrala termică în condensație, electrică sau convențională: care este mai rentabilă pentru români

Alegerea centralei termice este o situație pe care fiecare dintre noi o întâlnim. Toți ne dorim una de calitate, care să ne ofere confortul de care avem nevoie și să fie rentabilă. În funcție de spațiul în care dorim să folosim centrala, trebuie să ținem cont de unele detalii. Dimensiunea, designul si performanța, sunt aspecte definitorii în alegerea ei.

Opțiunile par să fie simple. În principiu, depinde foarte mult de existența sau inexistența unei rețele de gaze naturale.

Cele mai des întâlnite sunt centralele termice murale. Acestea sunt avantajoase datorită costului redus al investiției. Pe lângă asta, cheltuielile de exploatare sunt mici. Ca montaj, ele se aplică direct pe perete.

Specialiștii recomandă în schimb centralele termice în condensație. Acestea au o eficiență superioară centralelor convenționale. Ele recuperează căldura latentă de condensare a vaporilor de apă rezultați în urma arderii.

Experții consideră acest tip de centrală high technology. Dezavantajul vine de la faptul că ele necesită o investiție inițială mai mare. Pentru zonele fără rețea de gaze, există varianta de centrale care funcționează pe combustibil solid. Pentru un randament optim, e bine să se folosească lemne de esențe tari sau rășinoase.

Centrala termică electrică este foarte utilă pentru casele de vacanță. În locurile care nu trebuie încălzite permanent, acest tip de centrală este mai convenabil. Prețul de achiziționare este mai mic. În schimb generează costuri mai mari de exploatare, deoarece energia electrică este mai scumpă decât gazul natural.

În achiziționarea unei centrale, trebuie să ținem cont în principal de condițiile spațiului pentru care dorim să le instalăm.

Centralele termice pe gaz sunt cele mai des întâlnite datorită costurilor mici și montajului facil. Dar, dacă ținem foarte mult la siguranța noastră, ar trebui să luăm în calcul o centrală electrică. Una dintre cele mai importante criterii de alegere trebuie să fie în primul rând siguranța celor care o folosesc. Astfel, senzorii de detectare a gazului, a focului sau a fumului nu trebuie sa lipsească. De asemenea, o altă măsură importantă de prevenire a evenimentelor neplăcute este posibilitatea evacuării gazului. Atât timp cât suntem informați corect, piața producătorilor de centrale ne stă la dispoziție cu game variate de produse.

VIDEO Cum reglezi termopanele pentru iarnă. Secretul care îţi va ține casa mai călduroasă și facturile mai mici

Termopanele trebuie reglate din când în când și, cel mai important, trebuie trecute în regim de iarnă sau vară, în funcție de sezon. Sezonul rece a cam venit peste noi, iar temperaturile vor continua să scadă. De aceea, acum, cât încă nu e foarte frig, trebuie să-ţi iei unele măsuri de prevenţie, pentru a-ţi asigura confort sporit. Astăzi vorbim despre reglarea la geam termopan.

Mai jos, găsiți pe romaniatv.net toate informațiile necesare de care aveți nevoie pentru a face acest lucru singuri. Pe măsură ce trece timpul, ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada.

Metoda ingenioasă prin care îți reglezi geamurile termopane, pentru a avea mai multă căldură în casă. Secretul pe care nu îl spune niciun specialist!

Cum îţi dai seama dacă termopanele trebuie reglate?
Metodă e una extrem de simplă. Aprinde o lumânare şi pune-o în dreptul ferestrei. Dacă flacăra se mişca în toate părţile, adică necontrolat, înseamnă că geamurile nu sunt aliniate corect. Altă metodă presupune utilizarea unei hârtii. Pune o coală de hârtie intre tocul geamului şi deschidere, după care închide fereastră. Dacă tragi de hârtie şi se mişcă foarte uşor, adică nu întâmpini rezistenta, fereastra are nevoie neapărată de reglaj.

Dacă ai observat că ferestrele nu se mai închid bine și că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate. Vestea bună e că poți să le reglezi singur! Caută bulbul de pe marginea ferestrei și apoi, cu ajutorul unei șurubelnițe, încearcă să-l strângi. Astfel, vei regla presiunea.Fă această operațiune la toate geamurile ca să te asigură că toate funcționează bine.

Cum se reglează termopanele pentru vară/iarnă

Tot din acest orificiu reglezi geamul termopan pentru vara și pentru iarnă. Dacă lași mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată ce va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede. Dacă ți se pare că nu e suficient, verifică și garnitura ferestrelor.

O garnitură uzată aduce probleme. Frigul, curenții de aer și chiar apa ploilor pătrund în casă, iar pe de altă parte, izolarea fonică nu mai este nici ea atât de bună. În acest caz, doar schimbarea garniturii rezolvă problema.

Garniturile se deteriorează în timp și trebuie schimbate.

Cum se reglează geamurile termopan pentru iarnă?

  • În momentul în care instalatorii montează geamurile, le lasă în aşa-zisa poziţie „neutră”. Pentru a le pregăti de sezonul rece, ai nevoie de o cheie imbus, de mărimea 4. Iată ce paşi ai de făcut pentru reglare la un geam termopan:
  • Uită-te cu atenţie la geam. Pe marginea lui sunt marcajele specifice pentru toate balamalele;
    Răsuceşte fiecare balama, cu ajutorul cheii imbus, dinspre garnitură de cauciuc înspre camera. Atunci o să observi că geamul se depărtează puţin de rama, putând apărea chiar şi o mică crăpătură. Aceea e poziţia optimă a geamului pentru iarnă, dar şi pentru deschiderea facilă a lui.

Balamalele geamului de tip termopan
Și balamalele au nevoie de întreținere. În comerț există uleiuri speciale cu care trebuie să le ungi. Tot de la balamale poți regla ferestrele pe verticală și orizontală. Reglajul se face la balamale și e valabil și pentru ferestrele oscilobatante.

Citește și: Locul în care trebuie să ţii termostatul centralei termice. Trucul care îţi scade considerabil factura la gaze în fiecare lună de iarnă VIDEO

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Planta care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Se spune că aduce energia pozitivă în familie, dar și prosperitatea
Capital.ro
Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
Playtech.ro
Partea mașinii de spălat pe care sigur nu ai curățat-o niciodată, dar e plină de mucegai. Aici se strânge cea mai multă mizerie
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Asalturi neobișnuite în jurul Pokrovsk. De ce folosesc rușii mașini civile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Prăbușire tragică a unui avion în Gramado, Brazilia: nicio persoană supraviețuitoare
MediaFlux
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Trupele speciale germane au trăit ”șocul vieții”: românul și portbagajul misterios