Într-o serie de tweet-uri, preşedintele a părut de asemenea să-şi cheme susţinătorii să se strângă sâmbătă seara în faţa Casei Albe. ‘Diseară înţeleg că este seara MAGA la Casa Albă ???’, a scris el cu majuscule, MAGA fiind iniţialele sloganului său ‘MakeAmerica Great Again’.
Sute de persoane au demonstrat vineri seara în faţa Casei Albe, după proteste pe alocuri violente în alte oraşe, pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit luni, în Minneapolis, în timpul unei arestări violente.
Casa Albă a fost blocată temporar când sute de persoane s-au adunat de cealaltă parte a străzii, în Lafayette Square.
După ce s-au îndepărtat, manifestanţii s-au reunit mai târziu, iar imagini video au arătat busculade între forţe de ordine şi protestatari, care s-au dispersat sâmbătă dimineaţa.
Trump i-a lăudat ca fiind ‘foarte cool’ pe agenţii Secret Service care păzesc Casa Albă. ‘Eram înăuntru, am urmărit fiecare mişcare şi n-aş fi putut să mă simt mai în siguranţă’, a notat el.
‘Mare mulţime, profesionist organizată, dar nimeni nu s-a apropiat de a sări gardul. Dacă ar fi făcut-o, ar fi fost întâmpinaţi cu cei mai feroce câini şi cu cele mai ameninţătoare arme pe care le-am văzut’, a comentat el. ‘Mulţi agenţi ai Secret Service abia aşteptau acţiune”, a adăugat el.
Trump a acuzat-o pe primăriţa din Washington D.C., Muriel Bowser, că a refuzat să trimită poliţia în sprijinul Secret Service, deşi Washington Post a relatat că poliţişti au ajutat ulterior la ţinerea sub control a mulţimii.
Facebook a hotărât să nu semnaleze mesajele preşedintelui american Donakd Trump, care se declară victima cenzurii politice şi a intrat în război cu Twitter, care i-a suprimat un tweet cuprivire la revoltele din Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd, un afroamerican, într-o arestare în forţă, relatează AFP.
Fondatorul reţeleide socializare Mark Zuckerberg şi-a explicat opţiunea într-o postare.
„Ştiu că mulţi oameni sunt supăraţi pe noi pentru că nu ammoderat postările preşedintelui (Donald Trump), însă noiconsiderăm că trebuie să permitem orice exprimare, atât timp cât nu implică un risc iminent”, apreciază el.
Zuckerberg a apărat deja această poziţie la Fox News, postul preferat al locatarului Casei Albe. „Noi avem o politică diferită. Am pur şi simplu convingerea că Facebook nu ar trebui să fie arbitrul adevărului a ceea ce oamenii spun pe Internet”, a declarat el.
În urma acestor declaraţii, numeroşi navigatori pe Facebook l-au atacat, apreciind că îi ia partea lui Trump.
Twitter a semnalat un tweet al lui şefului statului american drept „apologia violenţei”, însă postarea poate fi vizualizată.
Preşedintele american a reacţionat faţă de revoltele de la Minneapolis, în Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd în timpul unei arestări în forţă.
„Jafurile vor fi primite imediat cu gloanţe. Mulţumesc!”, a scris Trump în acest tweet.
Marcarea acestui mesaj l-a determinat pe Trump să semneze un decret cu privire la reţelele de socializare, vizând să limiteze protecţia şi marja de care acestea beneficiază în moderarea conţinuturilor publicate de către utilizatori.