„Deși Rusia, China, alte state, grupuri și indivizi din exterior încearcă în permanență să penetreze infrastructura cibernetică a instituțiilor noastre guvernamentale, companiilor și organizațiilor, inclusiv Comitetul Național Democrat, nu a existat absolut niciun impact asupra rezultatului alegerilor (…), a arătat Trump, într-un comunicat emis la finalul unei întâlniri cu șefii serviciilor de informații americane, potrivit Agerpres.
Contrar poziției oficiale a acestora, succesorul lui Barack Obama nu a acuzat specific Rusia pentru pirateria informatică asupra Partidului Democrat și a unui apropiat al lui Hillary Clinton în timpul campaniei electorale.
„Au existat încercări de piratare a Partidului Republican, dar partidul și-a organizat apărări puternice contra pirateriei, iar hackerii au eșuat”, a adăugat Trump.
Acesta, care își va prelua funcția de președinte al SUA pe 20 ianuarie, a promis de asemenea un plan împotriva atacurilor cibernetice, în primele 90 de zile ale mandatului său, urmând să creeze o echipă de lucru în acest sens.
Agenția EFE notează că reuniunea a avut loc în Turnul Trump din New York, unde își are cartierul general președintele ales, și a durat aproape două ore, conform surselor oficiale.
Donald Trump, care a fost însoțit de membrii echipei sale, a fost informat de înalții responsabili din administrația Obama, inclusiv șefii CIA, FBI și Direcției Naționale de Informații.
„A fost o reuniune constructivă cu liderii comunității de informații”, a afirmat Trump, precizând ca are un „imens respect” pentru membrii acestor servicii.