Trupa Supermarket lucrează la un nou album. Vezi ce a făcut în ultimii ani solistul formaţiei

Trupa Supermarket s-a lansat în România în anul 2000, iar una dintre piesele de pe primul album a devenit cunoscută imediat. Versurile "ochii ca cafeaua şi dulci ca carameaua" erau pe buzele tuturor. Anii au trecut, iar colaborarea băieţilor de la Supermarket a încetat, însă solistul Vlad Creţu a rămas legat tot de muzică, fiind implicat în mai multe proiecte.
Alina Costache
20 iun. 2013, 10:09
Trupa Supermarket lucrează la un nou album. Vezi ce a făcut în ultimii ani solistul formaţiei

În anul 2000 s-a lansat trupa Supermarket. Primul album s-a numit „Oferta Speciala”, din care au fost extrase spre promovare piesele „Te iubesc”, „Mama Tata si Bunicii” si „O ce n-as da”.

Componenta grupului era: Alin Neagoe – chitara , voce, Boris Blajevici – chitara bass, voce, Petre Ionescu – tobe,
Vlad Cretu – chitara , voce.

„De piesa „Te iubesc” ma leaga cele mai frumoase amintiri, deoarece cu ea am reusit sa castigam doua premii foarte importante la vremea aceea si anume: Marele Trofeu al Festivalului Cantecului de Dragoste – 1999 – TVR 1,  Premiul 1 la Festivalul Mamaia – Slagare – Sectiunea Pop-Rock – 2000. Atat piesa „Te iubesc”, cat si piesa „Mama, tata si bunicii” au fost scrise de mine prin jurul varstei de 15 ani”, a povestit Vlad Cretu.

„Versurile piesei „Te iubesc” au curs intr-o noapte calda de vara, in care, alaturi de un bun prieten (Dani Puscau), am inceput sa scriem despre tot ce era in afara geamului de la veranda in care stateam: despre razele lunii care bat la geamul camerei mele, despre vantul care adie usor , despre cerul care este plin de stele, despre mireasma teilor care razbate de afara, iar mai apoi despre rasaritul ce avea sa vina. Ulterior aceste versuri si-au gasit si linia melodica si a aparut piesa „Te iubesc”.

Piesa „Mama, Tata si Bunicii” am scris-o intr-o noapte de vara, cand eram la tara la bunici, iar bunicul a vrut sa ma puna la incercare si m-a rugat sa vin acasa de la discoteca din centru pana in miezul noptii. Bineinteles ca nu l-am ascultat, si a venit dragul de el, tocmai pana in centru dupa mine. Vroia doar sa vada daca pot fi de cuvant, dar eu luasem totul in gluma, nu mi-as fi imaginat ca el vorbea serios. Tot drumul spre casa mi-a facut morala, insa eu nu-l mai auzeam, pentru ca in minte deja incepea sa se contureze linia melodica a piesei. De cum am ajuns acasa am luat o foaie si un pix si versurile au inceput sa curga.

Piesa „O, ce n-as da!” a pornit de la prietenul si colegul meu de trupa, Alin Neagoe. Intr-o zi mi-a cantat un refren care suna cam asa : „O ce n-as da sa te pot saruta, pe buzele cu bale, pe ochii dumitale…”. Zicea ca este un fel de cantec de munte, de foc de tabara , pe care il stia mai demult, insa stia doar acest scurt refren. Impreuna ne-am gandit sa adaugam niste strofe si sa schimbam unele versuri ale refrenului, care ne sunau urat la ureche. Atunci ne-a venit ideea cu cacofonia….”Ochii ca cafeaua si dulci ca carameaua”. Era o expresie celebra romaneasca si ni s-a parut foarte haioasa, cu mult mai haioasa oricum decat versurile initiale cu „buzele cu bale” si foarte potrivita in contextual piesei. Astfel a aparut piesa „O, ce n-as da!”.

Ulterior aceasta cacofonie a devenit neasteptat de celebra, fiind pe de o parte gustata, pe de alta parte aspru criticata, fiind intrebati de nenumarate ori daca stim ca in piesa noastra exista o cacofonie. Nu ne venea sa credem ca unii oameni chiar s-au gandit ca am pus acea cacofonie din greseala sau din nestiinta, insa asta a fost. Fiecare crede ce vrea. Voi repeta si acum: acea cacofonie a fost pusa intentionat, in spirit de gluma”, a mai spus Vlad Cretu.

„Insa cea mai mare bucurie este pentru piesa „Te iubesc” care si acum, dupa mai bine de 13 ani, o ascult cu mare drag din cand in cand la radio. Asta ma bucura cel mai mult, sa stiu ca am reusit sa facem o piesa buna pe care oamenii sa o asculte si peste timp”, a adăugat el.

In anul 2002, baietii de la Supermarket au lansat albumul „Un nou inceput”. Componenta grupului era: Alin Neagoe – chitara bass , voce, Petre Ionescu – tobe, Razvan Grigorescu – chitara , voce, Vlad Cretu – chitara , voce.

„Era pentru noi o perioada de cautari si regasiri, de schimbari de componenta in trupa, si chiar si de mici discutii. Insa am reusit sa trecem cu bine peste toate si am ramas aceiasi buni prieteni in continuare. Intre timp fiecare dintre membrii trupei a inceput sa aiba si alte activitati.
                                                                   
Eu am inceput sa lucrez din anul 2005 la studioul Code Production , patronat de bunul meu prieten Marian Bogdan Tascau , fostul Domnul Problema, actualmente membru al trupei Free Deejays. Acolo mi-am petrecut mai bine de 2 ani, in care am compus muzica pentru diversi artisti. Cea mai placuta amintire legata de studioul lui Bogdan este piesa „Liubi Liubi I Love You”, care initial era doar o idee inregistrata cu chitara si uitata undeva intr-un sertar pe un CD, dar care ulterior a devenit piesa castigatoare la Preselectia Nationala Eurovision 2007.

Pe mine m-au cooptat in trupa Todomondo in rolul englezului. A fost o experienta placuta, am calatorit in 6 tari cu turneul de promovare (Cipru, Malta, Turcia, Ucraina, Belarus si Grecia), plus Finlanda (Helsinki) tara gazda a evenimentului. Am obtinut locul 13, dar per ansamblu a fost foarte frumos”, a declarat Vlad Cretu.

„In paralel cu activitatea de la studio, dand putin timpul inapoi, in anul 2004 am fost solicitat de catre baietii de la trupa Hara sa le inregistrez chitari electrice la albumul lor numit “O zi”. In urma acestor inregistrari mi-au propus sa colaborez cu ei si in concerte. Am acceptat. A urmat o perioada concertistica intensa, in aproximativ intreaga tara, cateodata in niste locatii extrem de indepartate de Bucurestiul meu drag.

Cel mai frumos si neasteptat lucru in toata colaborarea mea de 4 ani cu trupa Hara, a fost faptul ca l-am cunoscut pe Iulian Udrea (Mesterul scris “M.sh.T.R.u’ “), pe atunci si el colaborator in trupa, cel ce avea sa-mi devina partener de studio si unul dintre cei mai buni prieteni din toate timpurile. Amandoi aveam demult o pasiune comuna: propriul studio de inregistrari, locul unde sa poti lucra linistit orice idee muzicala la orice ora din zi sau noapte. Intalnirea si frumoasa noastra prietenie a facut posibil acest vis pentru amandoi”, a mai spus acesta.

In anul 2007, Vlad a pus bazele propriului sau studio de inregistrari, numit Grant Studio. „Multumim Bunului Dumnezeu, comenzile nu au intarziat sa apara, iar noi le-am onorat si le onoram cu drag in continuare. Este o reala placere sa poti lucra toate ideile muzicale ce iti vin in minte, sa compui, sa orchestrezi. Pentru mine este cea mai placuta indeletnicire. Echipa mea cu Iulian functioneaza perfect, el este managerul studioului, iar eu sunt compozitorul. Dar ce ma bucura cel mai mult este faptul ca il simt pe Iuli ca pe un frate mai mare”, a mărturisit el.

„Printr-un prieten drag al meu si al trupei Supermarket, Dan Tudor, actor si regizor la Teatrul National din Bucuresti, am ajuns sa colaborez muzical in piesa „Sanziana si Pepelea” – TNB si de asemenea sa compun muzica la unele din spectacolele regizate de catre Dan, dintre care mentionez: Comedia Norilor – TNB, Moltto Gran Impressione – TNB, Nunta cu Divort – Teatrul Evreiesc de Stat (TES), Foc in Calea Vacaresti – reorchestrare – TES,
Regele Pomanagiilor – TES, Azilul amantilor – TES, Don Quijote – Teatrul de Comedie, Casatorie nebuna, Escroci in aer liber, Vicleniile lui Scapin, Negustorul de ochelari.

Colaborarea lui Vlad cu trupa Hara a durat pana la inceputul lunii februarie 2009, cand, a primit un SMS semnat de Calin Geambasu. Il invita sa se alature orchestrei sale, pentru concerte in domeniul privat. „Am tresarit foarte placut surprins, deoarece pe Calin il stiam inca de pe vremea cand era in Scoala Vedetelor si il apreciam mult. Singura noastra intalnire avusese loc in culisele festivalului Mamaia in anul 2000, cand noi, trupa Supermarket, castigasem premiul 1 la sectiunea Pop-Rock cu piesa “Te iubesc”’. Imi amintesc zambetul lui larg si strangerea de mana, iar cuvintele lui au fost urmatoarele: “Felicitari, v-am votat! Lasa ca mai vorbim noi!” . Eu i-am multumit si l-am felicitat la randul meu. Atat, asta a fost tot.

Si iata-ne ajunsi la cea de-a doua intalnire, dupa 9 ani de zile. Am mers la el acasa. Inca de cand l-am revazut in pragul usii am avut placuta senzatie ca totul este bine, ca imi revad un prieten drag si ca sunt ca acasa. Am acceptat sa cantam impreuna fara ezitare.

Alaturi de Calin si orchestra sa am pasit intr-un domeniu cu totul nou pentru mine pana atunci, domeniul privat. M-am regasit cu mare drag in faptul ca puteam canta piese cu care am copilarit, crescut sau chiar petrecut adolescenta, piese nemuritoare, evergreen-uri.

Colegii de orchestra in scurt timp mi-au devenit foarte buni prieteni. Am regasit printre ei pe fosta mea colega de liceu , Laura Lazarescu (Mocan), pe Xenti Runceanu, membru al trupei No Comment si bineinteles pe cea care a fost Malina Olinescu – Glas de Inger. Ma simt privilegiat si onorat ca am apucat sa cant pe aceeasi scena cu Malina, era o voce extraordinara si un exemplu de profesionalism cum rar mi-a fost dat sa intalnesc. Imi amintesc cu drag cum numai cu mine vroia sa mearga cu masina spre si de la concerte. Dumnezeu s-o aiba in paza Lui Mereu!

Odata cu venirea mea in orchestra, Calin mi-a facut cunostinta si cu tatal sau, maestrul Petre Geambasu. Dansul m-a cooptat in orchestra sa, in cadrul emisiunii Dansez pentru Tine (Pro TV). A fost o experienta foarte placuta pentru mine, timp de 6 sezoane. In paralel cu emisiunea, cand evenimentele nu se suprapuneau, mergeam si cu domnul Petre Geambasu la concertele dansului. Oameni minunati si in orchestra dansului, incepand cu doamna Doina Spataru, o voce extraordinara si un Om Frumos si Bun. Mereu m-au fascinat vocile domnului Geambasu si a doamnei Doina. Canta din tot sufletul si nu fac niciodata diferenta intre repetitie si concert, daruirea este aceeasi. Fantastic! Am tot respectul pentru dansii! Iar un alt om minunat din orchestra domnului Geambasu, este basistul Nea Tica (Mitu Constantin). Imi este un suflet tare drag”, a mai povestit Vlad Cretu.

Pana in prezent, Vlad a filmat impreuna cu orchestra „Calin Geambasu Band” peste 80 de videoclipuri , la fiecare piesa in parte, reusind astfel sa acopere o buna parte din repertoriul lor si in format video.

In viitorul apropiat, Vlad si trupa sa pregatesc un nou album al trupei Supermarket. „Am revenit cu sufletul si gandul la trupa mea de capatai, de unde a pornit totul. Cum cei de la Beatles (al caror fan sunt) spuneau “Get back to where you once belong” ,la fel si eu revin la fratii mei de suflet din adolescenta. Am ramas aceeiasi buni prieteni de-a lugul timpului si am hotarat sa creem in continuare albume semnate trupa Supermarket. Fiecare vine cu un set de idei muzicale noi,  idei carora le-a venit vremea sa iasa la iveala. Albumul este in lucru si speram sa il lansam cat de curand posibil. Este doar o chestiune de timp. Nu vreau sa intru in amanunte. Speram sa va surprindem placut. Voi adauga doar noua componenta a trupei: Alin Neagoe – chitara bass , voce, Alexandru Matei – pian , voce, Florin Vasile – tobe, Vlad Cretu – chitara , voce”, a conchis acesta.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Cine deține, de fapt, lanțul de farmacii Tei din București. Puțini români știu cine se află în spatele mega-afacerii
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Tot ce e emis înainte de 1 ianuarie 2024 nu se mai folosește
Playtech.ro
„E prima oară când dau Like la un WC”. Un bărbat și-a făcut toaletă în fundul curții, apoi a...
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Valoarea de la care o casă sau o maşină devine bun de lux şi se plăteşte impozit în plus. Data limită pentru Formularul 216
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Fără aparate de condiționat pe fațadele clădirilor. Legea, în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Pensie de 100.000 de lei pe lună după recalculare. Ce meserie a avut românul care o încasează
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Sebastian, de la „Casa iubirii”, în lacrimi după cearta cu Roberta: „Nu mă simt bine, îmi este rău!”
Capital.ro
Este interzisă instalarea aparatelor de aer condiționat pe fațadele clădirilor! Se dau amenzi usturătoare.
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'
substantial.ro
Cercetătorul Vincent Lyne dezvăluie posibila locație a epavei zborului MH370
MediaFlux
CEA MAI MARE PENSIE după recalculare. O primește o persoană care a lucrat DOAR 18 ANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...