Trupele româneşti care vor cânta în deschidere la Linkin Park

Coma şi PhenomenOn se alătură formaţiei Zdob şi Zdub în deschiderea concertului pe care trupa Linkin Park îl va susţine miercuri la complexul Romexpo din Bucureşti, informează organizatorii, Events.
Romania TV
04 iun. 2012, 18:10
Trupele româneşti care vor cânta în deschidere la Linkin Park

„Suntem de multă vreme în discuţii cu managementul Linkin Park vizavi de celelalte două propuneri de trupe din deschidere. Linkin Park sunt cunoscuţi pentru faptul că au avut în deschidere de nenumărate ori trupe tinere, încurajând promovarea lor pe plan local”, spune Sorina Burlacu, director general Events.

Coma este una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, fiind înfiinţată la începutul anilor 2000 din Cătălin Chelemen (voce principală), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Radulescu (DJ Hefe – scratch-uri, efecte, keys) şi Răzvan Năstase (chitară). În 2001 a apărut primul album al trupei, „Somn”, susţinut de piese precum „Nu vreau fetiţo casă”, „În mine în şoaptă”, „Stai”, „Bruce Lee vs Vandam”. Trupa a fost nominalizată pentru best alternative band la gala premiilor industriei muzicale româneşti în 2002. La sfârşitul anului 2006 a apărut al doilea album al formaţiei, „Nerostitele”. Videoclipul ce susţine albumul ilustrează piesa „Coboară-mă-n rai” şi a fost regizat de Marian Crişan, câştigătorul premiului Palme d’Or, pentru scurtmetrajul „Megatron”, la Cannes. De asemenea, pe una din piesele acestui material, „Mai presus de cuvinte”, invitat special este basistul trupei Faith No More Bill Gould. În 2007 a apărut şi primul DVD al trupei, intitulat „At the movies”, iar 2008 aduce primul album unplugged, „Coma Light”, cu piese mai vechi reorchestrate şi reinterpretate, urmat de un turneu de promovare în toată ţara şi în Republica Moldova.

Coma a susţinut zeci de concerte şi a participat la toate festivalurile importante din România, precum Penisula, Coke Live, Stuffstock, Roşia Montana, Studentfest Timişoara, culminând cu prezenţa în deschiderea concertelor Ozzy Osbourne, Deftones, Incubus Sepultura, Therapy?, Soulfy, Ignite, Hed(pe), Harmfull feat Billy Gould (Faith No More), Born from Pain şi Skunk Anansie. În vara anului 2011, la chitară vine Răzvan (Sherifu’), fost component al trupelor DoDiez şi Deathdrive, iar primul single însoţit de un videoclip, „Semn”, apare în noiembrie 2011.

PhenomenOn este o trupă de tineri muzicieni, cu un excelent background muzical, având la activ cinci ani de activitate muzicală intensă, sute de concerte susţinute în România şi în străinătate, numeroase premii la concursurile de gen şi două albume de studio. Înfiinţată în 2007 de cinci foarte tineri muzicieni, PhenomenOn este în prezent o trupă perfect închegată, de alternative metal, cu un sound personal şi original. De-a lungul timpului, trupa a susţinut peste 200 de concerte, participând la festivaluri şi concursuri în Bulgaria, Republica Moldova, Marea Britanie, Belgia, Croaţia, Suedia, Grecia şi Serbia. PhenomenOn a reprezentat România la festivaluri precum Green Rock Fest 2010 şi 2011, Stuffstock Vama Veche, Balkan Rock Zone 2010 (Bulgaria), Global Battle of the Bands 2009 (Belgia). În aprilie anul acesta, PhenomenOn a înregistrat un videoclip la single-ul „United”, ce reflectă sound-ul actual al trupei.

Potrivit organizatorilor, 16 camioane au transportat scena, back-line-ul şi sistemul de sonorizare pentru concertul trupei Linkin Park. Foarte exigenţi în materie de sunet, cei de la Linkin Park au cerut un sistem de ultimă generaţie, ultraperformant, care nu se găseşte în România şi este adus special pentru ei din Republica Cehă.

Scena pe care vor urca Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Dave „Phoenix” Farrell, Joe Hahn şi Rob Bourdon are o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi şi o înălţime de 14 metri. Peste 500 de oameni (staff local şi străin) participă la amenajarea ei, a tribunelor, a platformei pentru persoanele cu dizabilităţi şi la configurarea backstage-ului. Show-ul dispune de o producţie impresionantă, cu efecte de lumini spectaculoase.

Accesul în parcarea A de la Romexpo va fi permis începând cu ora 17.30, iar concertul va incepe de la ora 17.50, cu Coma şi PhenomenOn, trupe urmate de Zdob şi Zdub.

Pentru facilitarea accesului, publicul este rugat să vină din timp şi este recomandată folosirea transportului în comun. Variantele pentru a ajunge la Romexpo sunt: metrou – staţia Aviatorilor sau liniile RATB 31, 331 sau 335. După ora 23.00, lor li se adaugă linia N113, pe ruta Piaţa Unirii – Piaţa Presei Libere. Pentru cei care aleg să vină cu autoturismul personal, Romxepo asigură parcare contra cost (10 lei pentru toată durata desfăşurării concertului), în parcările B şi C.

Accesul în parcarea A a Romexpo se va face prin Bulevardul Mărăşti, prin două puncte (primul pentru spectatorii cu bilete la Gazon A şi Gazon B, şi al doilea pentru cei cu locuri în Golden Ring şi tribune).

În ziua concertului, peste 200 de oameni vor asigura securitatea şi buna desfăşurare a evenimentului. Participanţii la concert sunt obligaţi să se supună controlului corporal făcut la intrarea în locaţie de organele de securitate abilitate.

În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie – accesul cu umbrele este strict interzis în incinta Romexpo.

Toate băuturile şi produsele alimentare vor fi achiziţionate pe bază de fise. Este interzis accesul cu brichete, băuturi, obiecte contondente, curele şi lanţuri metalice, aparate foto şi camere video.

Biletele pentru concert sunt disponibile la preţurile de 130 de lei – Gazon B, 200 de lei – Gazon A, 270 de lei – Golden Ring – şi 360 de lei – Tribune VIP. Tichetele se pot cumpăra online, pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti).

Linkin Park este o trupă de rock, îmbinat cu hip-hop, electronic, rock alternativ, din Agoura Hills, California. De la formarea ei, din 1996, trupa a vândut peste 50 de milioane de albume şi a câştigat două premii Grammy din şase nominalizări, alături de alte trofee din partea MTV.

Citeşte cerinţele bizare ale trupei Linkin Park

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
CrowdStrike vs. Windows 3.1: cum a câștigat Southwest Airlines
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!