Trupul neînsufleţit al lui Cristian Coman, românul ucis în atentatul terorist de la Nisa, a fost adus, joi, la ora 15.25, în România. Sicriul a fost preluat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti de o firmă de servicii funerare, care îl va transporta ulterior în oraşul natal, Rovinari, pentru înmormântare.
„Familia a apelat la o firmă de servicii funerare pentru a prelua sicriul cu trupul neînsufleţit de la Bucureşti, urmând să fie depus la Catedrala din Rovinari, până sâmbătă, la ora 12.00, când va avea loc înmormântarea. Toate cheltuielile vor fi suportate de francezi. Am luat hotărârea în Consiliul Local de a acorda familiei un ajutor financiar de urgenţă, în valoare de 5.000 de lei. O să punem la dispoziţie şi o sală în care va avea loc pomana. Şi-a anunţat prezenţa la înmormântare şi ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.
Vezi şi: Atacul de la Nisa : O jumătate dintre victime nu sunt cetăţeni francezi
În urmă cu opt ani, Cristian Coman a plecat din Gorj cu soţia sa şi s-au mutat la Timişoara. În 2010, au decis însă să meargă în Austria, la muncă, unde l-au luat şi pe fiul lor în vârstă de şapte ani.
„Pe 7 august împlineai 35 de ani. Mi-ai promis că, după concediul din Franţa, vei veni şi acasă la Rovinari, să ne vezi, mamă, că ţi-e dor de noi. Eraţi atât de fericiţi în concediu şi mi-aţi povestit multe. Aţi vizitat Coasta de Azur, Monaco, trei zile aţi fost foarte fericiţi, mamă, iar a patra zi, pe 14 iulie, eraţi foarte încântaţi că aveţi ocazia să participaţi şi voi la Ziua Naţională a Franţei. Dar fericirea voastră s-a spulberat într-o tragedie, mamă!”, a fost mesajul postat de Anişoara Coman, mama lui Cristian, pe reţelele de socializare.
Copilul lui Cristian şi soţia acestuia au scăpat cu viaţă din faţa camionului.
Ultimul bilanț oficial comunicat de autoritățile de la Paris face referire la 84 de morți. Potrivit MAE francez, 38 dintre victime provin din 19 țări, respectiv Algeria, Armenia, Belgia, Brazilia, Elveția, Estonia, Georgia, Germania, Italia, Kazahstan, Madagascar, Maroc, Polonia, România, Rusia, SUA, Tunisia, Turcia și Ucraina.
În ceea ce privește numărul răniților, MAE francez menționează că lista nu a fost încă finalizată și că deocamdată nu poate publica un bilanț. Dar precizează că, având în vedere și răniții, 29 de țări au cetățeni printre victimele atacului comis de un francez de origine tunisiană, care a pătruns cu un camion în mulțimea ce sărbătoarea Ziua Națională a Franței pe artera Promenade de Anglais. Potrivit informațiilor disponibile la ora actuală, numărul răniților este de peste 300, dintre care 19 sunt în stare foarte gravă.
Citeşte şi Franţa nu garantează „riscul zero” de terorism pentru obiectivele sale turistice