Trupul studentei moarte în accident a fost ridicat de Armată. Trupul lui Iovan va fi ridicat de familie

Trupul studentei de 23 de ani care a murit în urma accidentului aviatic a fost preluat, marţi, de reprezentanţi ai Armatei, urmând să fie transportat la Bucureşti, iar trupul pilotului Adrian Iovan urmează să fie ridicat de membrii familiei, a anunţat Gheorghe Vieru, şeful Serviciului de Medicină Legală Alba.
Filip Stan
21 ian. 2014, 16:04
Trupul studentei moarte în accident a fost ridicat de Armată. Trupul lui Iovan va fi ridicat de familie

Şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Alba, doctorul Gheorghe Vieru, a declarat agenţiei Mediafax că trupul tinerei care a murit în urma accidentului de avion din Munţii Apuseni a fost preluat, marţi după-amiază, de reprezentanţii Armatei şi este transportat la Bucureşti cu un camion de la o unitate militară din Alba Iulia.

Vieru a spus că trupul pilotului Adrian Iovan a rămas la Serviciul de Medicină Legală Alba şi ar urma să fie ridicat, cel mai probabil miercuri, de către reprezentanţii familiei.

Din ce mi-au comunicat colegii, o rudă a pilotului s-a interesat de procedura legală privind ridicarea trupului acestuia, însă nu a anunţat când va veni după acesta„, a declarat şeful SML Alba.

El a precizat că Serviciul de Medicină Legală Alba a realizat certificatele medico-legale pentru cele două persoane decedate, iar la locul decesului a fost menţionată comuna Horea, judeţul Alba. Vieru a adăugat că Primăria din Horea va trebui să înregistreze cele două decese şi să elibereze apoi aparţinătorilor certificatele de deces.

Am luat legătura cu echipa de cercetare şi mi s-a comunicat că locul accidentului a fost identificat de GPS ca fiind în Alba, pe raza comunei Horea„, a mai spus Vieru.

Trupul neînsufleţit al Aureliei Ion va fi depus, cel mai probabil, miercuri, la capela Spitalului Militar din Capitală.

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni.

Legiştii care au realizat, marţi, necropsiile în cazul celor două persoane decedate în accidentul aviatic au stabilit că pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Alba declara că primele primele rezultate ale necropsiilor arată că pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic provocat de fracturi la picioare şi fracturi costele multiple, combinat cu şoc hipotermic.

Vezi şi Accident AVION: primele IMAGINI după prăbuşirea avionului VIDEO

Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism„, a spus Vieru.

Potrivit acestuia, în cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.

Citeşte şi Mărturii cutremurătoare de la locul tragediei din Apuseni: Victimele aveau lacrimile îngheţate pe faţă VIDEO

Întrebat dacă ar fi putut fi salvaţi, Vieru a răspuns că acest lucru este foarte greu de stabilit.

Greu de spus, pentru că nu avem toate datele şi de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic (…) Noi o să extindem investigaţiile şi o să avem date mai precise„, a afirmat el.

Întrebat dacă cele două victime au avut hemoragie internă, el a spus că doar în cazul pilotului „s-a descoperit un hemotorace de 200 de mililitri„.

Vezi şi Ultima postare pe Facebook a lui Adrian Iovan! Vezi ce a scris pilotul cu 24 de ore înainte să moară

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Citeşte şi Coincidenţă stranie: Accidentul aviatic din Apuseni, asemănător cu cel dintr-un episod al „Anatomiei lui Grey”

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru Mediafax, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. În zona unde a aterizat forţat avionul a fost trimis şi un elicopter de la SMURD Mureş, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceţii.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.

Medicul Radu Zamfir a fost externat pe propria răspundere, marţi după-amiază, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie. Ulterior, medicul a susţinut o conferinţă de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viaţă, după ce aeronava a intrat în ceaţă, a pierdut înălţime, a pierdut un motor şi apoi „ne-am recules”.

DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Spynews
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…” | FOTO
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Medicamentul care ar reduce speranța de viață cu 6 ani. Multe persoane îl folosesc pentru o problemă des întâlnită
Capital.ro
Banii se vor schimba din 2026. Bancnotele naționale vor fi înlocuite cu EURO. S-a luat deja decizia
Playtech.ro
Aparatul pe care românii nu îl mai pot cumpăra de la 1 iulie 2025. Electrocasnicul dorit de mulți a fost interzis de UE
DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Adevarul
Momente de teroare pentru o femeie din Brooklyn, atacată de un grup de evrei ortodocși. „Amenințau cu violul, scandau «moarte arabilor»”
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Bogdan Mocanu nu scapă! Cum răspunde artistul acuzațiilor conform cărora ar fi fost în vacanță cu Andra Volos: "Da, am fost în Italia..."
Spynews
Încă o aroganță marca Tzancă Uraganu! Și-a aprins trabucul cu o bancnotă de 100 de dolari. Reacția fanilor | VIDEO
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Cutremur miercuri dimineață în România! Ce magnitudine a avut seismul și în apropiere de ce orașe s-a produs
Cancan.ro
BREAKING! Mihai Leu, dus cu elicopterul la spital. Medicii se luptă să-l stabilizeze
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cel mai mare artist pe care România l-a pierdut. Nu va mai fi altul ca el. S-a dus atât de tânăr...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Cum a arătat prima dezbatere electorală între candidați. Crin Antonescu, Nicușor Dan și Elena Lasconi, atacuri politice și replici tăioase! George Simion a părăsit sala după doar câteva minute
Măsurile propuse de Ilie Bolojan pentru evitarea unei crize financiare: „Când se cuplează un grad de îndatorare mare, cu dobânzi mari, înseamnă să ne întoarcem în perioada 2008-2010”
MediaFlux
Adevărata cauză a masivei pene de curent din Spania. Este incredibil! Ziua de 28 aprilie va rămâne în istorie
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Un nou SUV poate fi comandat în România, începând de azi. Ce preţ are faţă de Dacia Bigster