Tudor Chirilă a revenit în spaţiul virtual cu un mesaj adresat preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Cîţu şi liderilor celor mai mari partide, după incidentul dintr-o pădure din Bucovina, unde un activist de mediu şi doi jurnalişti au fost bătuţi de 20 de peroane înarmate cu topoare, în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure.
„Dincolo de impactul emotional sporit (pe Mihai Dragolea îl cunosc personal, a regizat documentarul Regii Pandemiei) sunt furios şi mă simt îngrozitor să ştiu că suntem la mâna unei mafii care nu mai are scrupule şi nici frică într-o ţară scăpată de sub control. Ia ziceţi Florin Cîţu, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Dacian Cioloş, Dan Barna, Kelemen Hunor, Tánczos Barna, Ludovic Orban ce faceţi voi CONCRET ca să stopaţi genul ăsta de linşaje?”, a scris Tudor Chirilă într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Tudor Chirilă, primul atac la adresa lui Iohannis: „România Educată este doar un proiect de imagine”
Tudor Chirilă critică şi Parlamentul României şi Camera Deputaţilor pe care le acuză că ar proteja mafia pădurilor în loc să ia măsuri pentru stoparea abuzurilor forestiere. „Parlamentul României – Camera Deputatilor ce aţi legiferat ca să stopaţi abuzurile forestiere? Cât o să mai permiteţi, prin tăcere şi inacţiune, protejarea mafiei pădurilor? Ce faceţi CONCRET ca oamenii care luptă să demaşte jaful ăsta generalizat să nu rişte să moară filmând?(…) Ia zi, Lucian Bode incompetentule şi coadă de topor ce eşti, că ai două ministere de forţă pe mână, dar nu faci decât să execuţi ordine, ce te opreşte să reformezi ministerul de interne şi să îl umpli de oameni care aplică legea? Măcar pe aia strâmbă şi şchioapă? Ce?” a mai scris Tudor Chirilă, conform sursei citate.
https://www.facebook.com/greenpeace.ro/photos/a.375163574193/10159326846434194/?type=3
Patru bărbaţi implicaţi în agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu, în judeţul Suceava, au fost reţinuţi, fiind încarceraţi în Arestul IPJ Suceava. Ei sunt cercetaţi pentru ”lovire sau alte violenţe” şi ”purtare abuzivă.
”În cursul acestei zile, poliţiştii au documentat şi probat activitatea infracţională a persoanelor implicate în agresarea, la data de 16.09.2021, a unui activist de mediu şi a doi cameramani, pe raza unui ocol silvic privat, din zona comunei Panaci. Peste 30 de poliţişti din cadrul IGPR şi IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligenţele necesare pentru exprimarea şi obţinerea calităţii procesuale a victimelor, dar şi pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor”, a transmis, vineri noapte, IPJ Suceava.