Chiar dacă întârziem puțin / La răsărit o să vorbim / Mareee
Și e ceva-n culoarea ta / Ceva ce nu pot explica / Mareee
1. Perioada de izolare m-a ajutat să cunosc oameni pe care nu i-aș fi cunoscut vreodată. Am ieșit din conformismul social al relațiilor bătătorite.
2. Copiii știu să trăiască cu adevărat. Noi îi încurcăm foarte des.
3. Există lucruri bune în singurătate.
4. Bătrânii sunt mult mai puternici decât îi percepem noi. Au inimile deasupra apei.
5. Împreună este un cuvânt la care trebuie să ne tot gândim.
6. Muzica este teatru. Teatrul este muzică.
7. Englezii sunt mult mai aproape de adevăr: they PLAY their instruments. Noi cântăm la instrumente.
8. Când nu te mai joci, ești mort.
9. La zece ani a trebuit să mă despart de toți prietenii mei de la blocul din care familia mea se muta. Este o despărțire care mi-a marcat traiectoria.
La șaisprezece ani priveam sâmbăta seara străzile ude ale Bucureștiului din balconul blocului în care locuiam. Asfaltul ud înșurubează dor în suflet. Nu aveam cu cine ieși. Așteptam să treacă sâmbăta ca să redevin un adolescent “normal”.
Cântecul ăsta se dedică tuturor celor care nu au cu cine ieși. Acum sau mai târziu.
10. Marea este…
Tudor Chirilă a făcut apel pe rețelele de socializare la un tratament egal în ceea ce îi privește pe artiștii independenți.
„Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi. Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nicio protecţie socială„, a scris Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook.
LISTA DATORNICI ANAF 2020. Tudor Chirilă, somat să-şi plătească datoriile
Invocând articolul 33 din Constituție, artistul cere ca atât persoanelor care prestează servicii în zona economică, cât artiștilor care lucrează pe cont propriu, să li se ofere aceleași compensații.
„Este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție (art. 33, dreptul la Cultură)„, a mai scris Tudor Chirilă.
Tudor Chirilă încasează pentru un singur sezon al show-ului Vocea României cel puţin 40.000 de euro, potrivit unor surse din interiorul Pro TV.