Tudor Chirilă a povestit pe blogul personal că a fost „acostat” de poliţie în aeroportul din Atena, unde după un interogatoriu iritant a fost nevoit să treacă de procedura de verificare a bagajelor.
„Aseară (duminică, n.r.), pe aeroport, m-a acostat poliția. – Actele vă rugăm! – Ce faceți la Atena? – Sunteți turist? – Ce business? – Cât stați aici? Ultima întrebare m-a enervat și am răspuns și eu cu una: chiar trebuie să răspund la toate întrebările astea? Comisarul s-a enervat și s-a gândit rapid să mă pedepsească: luggage check. M-au dus într-o cămăruță și mi-au răscolit bulendrele. Nu m-am împotrivit. Apoi, polițistul cu mănuși de plastic a vrut să verifice rucsacul. – Nu prietene, pe ăsta îl deschid eu. Am o camera foto cam scumpă și nu vreau s-o atingi matale. N-am reușit să traduc matale în engleză, dar în principiu cam asta i-am spus. M-au lăsat să plec. Oi avea față de infractor, m-am bucurat eu în sinea mea, căci interpretez rolul unui şef de bandă de spărgători„, a scris artistul pe blog.
După experienţa de la aeroport, Chirilă povesteşte că a ajuns şi în Exarhia, zona de protest şi de stânga a Atenei, unde a fost uimit să vadă „boschetari, laolaltă cu studenți și cu pensionari sau cu băieți de cartier străjuiți de terasele la care turiștii se înghesuie sa miroasă parfumul Atenei”. „Afișajul ilegal din București e o glumă proastă pe lângă ce vezi în Atena. Pare că mișcarea a scăpat de sub control. La fel şi grafitti-ul care a devenit o iederă ce împânzește casele și micile blocuri din Exarhia. (…) Până la urmă, Uniunea Europeană nu va putea să reziste. E ca un schizofrenic ambivalent. Mentalitățile nordului și sudului. Raportarea la ideea de muncă. Chiar și clima. Nemaivorbind de moștenirile culturale. Italienii nu-și vor putea bea cafeaua cu suedezii decât în vacanță. Altminteri, suedezii vor fi la muncă la ora la care italienii își vor bea cafeaua„, concluzionează Chirilă pe blog.