Laura Codruța Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, plângerea fiind depusă în luna decembrie a acestui an. În plângere se arată că au fost atacate drepturile omului. Augustin Lazăr, procurorul general, a contestat în instanță revocarea sa, iar cei doi și-a atras criticile celui care a cerut revocarea lor.
”E, ce ne facem?! Mergem mai departe, fiecare cu opțiunile lui. Faptul că Lazăr se ține de scaun, e evident. Trage și el de timp, doar o ieși din mandat fără a fi revocat.
Doamna Kovesi s-a dus la CEDO ca să rămână în actualitate, ca să mai vorbim despre dânsa. La CEDO nu te duci decât dacă ai un proces civil, comercial, dacă ai epuizat toate căile de acces, dacă judecătorul ți-a încălcat drepturile. S-a dus la CEDO pe persoană fizică. Ce să spună? Ce s-a plâns ea acolo? Ar trebui să știm că decizia CCR e definitivă și nu are cale de atac. Nu poți să te plângi la CEDO, pentru că nu e o instanță europeană care să controleze CCR.
Ce face Lazăr, ce face Kovesi, ce face Lazăr cu un alt prenume? Trag și ei de timp! Președintele nu vede ce e la Oradea? E un bulgăre care s-a dus la vale și care nu va fi oprit, românii nu vor accepta.
CNSAS ne spune, ieri, că niciunul dintre cei 5 nu a fost colaborator, așa că presupusa cauză invocată de președinte nu există. Președintele e setat să nu respecte Constituția. Vom ieși din acest blocaj, într-un fel sau altul. Acolo se blochează totul. Să recitească și să înțeleagă decizia CCR. Eu voi sesiza din nou CCR. Nu știu dacă va înțelege. Fiecare trebuie să își respecte limitele lui de competență.
Președintele intră de foarte multe ori în conflicte de natură constituțională și cu mare dezinvoltură. Eu nu știu de ce președintele ține la Lazăr. 47 de dosare nu e puțin lucru! Poate e din solidaritate geografică, poate din interese.
Eram judecător (n.r. la CCR) când Iohannis a devenit președinte. Primele 3 sesizări la CCR făcute de ăia care îi sunt consilieri au fost respinse ca inadmisibile.”, a spus Tudorel Toader la România TV.