„Am auzit şi eu de cerere. Eu o găsesc cât se poate de firească, dar eu cred că răspunsul pe care senatorul îl aşteaptă deja este implicit şi îl avem, pentru că magistraţii, potrivit legii, trebuie să dea şi au dat declaraţii pe proprie răspundere că nu au colaborat cu… Eu nu îmi imaginez că nu au dat declaraţii reale şi atunci, dacă declaraţia este conformă cu realitatea, nu ştiu ce să îl mai întreb din nou. E adevărat, senatorul se referă probabil la programe din astea de pregătire de dată recentă. Să aşteptăm răspunsul! Eu cred că este normal şi firesc să cunoaştem statutul profesional, parcursul profesional al celui care te judecă, al celui care până la urmă decide în legătură cu destinul, cu viaţa, cu familia, cu toate cele ale tale”, a afirmat ministrul Justiţiei, potrivit Agerpres.
Toader a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că este normal ca opinia publică să cunoască „statutul profesional al celui care judecă”.
„Transparenţa este un principiu, să ştim şi noi cine ne judecă, să ştim şi noi care este sistemul acesta în baza căruia suntem urmăriţi şi eventual judecaţi”, a spus Toader.