Tudorel Toader, despre cazul de la Caracal: „Greu de înţeles ştiinţa de carte a procurorului care a nu permis intrarea”

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a comentat drama de la Caracal referindu-se la procurorul care nu a autorizat intervenția polițiștilor la domiciliul lui Gheorghe Dincă fără mandat de percheziție.
Ionela Marcu
01 aug. 2019, 19:49
Tudorel Toader, despre cazul de la Caracal:

„Greu de înțeles știința de carte a procurorului care nu a permis intrarea într-un domiciliu pentru salvarea vieții unei persoane”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

„PS: Sper că nu are grad profesional corespunzător PICCJ, fiind plătit ca atare! În cazul unui răspuns afirmativ, cât de normal este să fii procuror la un parchet de pe lângă judecătorie și să fii plătit la fel cu un procuror de la PICCJ?”, a adăugat fostul ministru.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a suspendat joi din funcție pe procurorul din Cristian Popescu din Caracal, care a întârziat intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Caracal, anunță Consiliul într-un comunicat.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis (…) suspendarea din funcție a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfășurării cercetării disciplinare. Secția a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Secția pentru procurori se va pronunța în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”, se arată în comunicatul transmis de Consiliu.

Decizia CSM vine la o zi după ce Inspecția Judiciară a demarat cercetarea disciplinară și a cerut suspendarea procurorului Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pe care îl acuză de exercitarea funcției cu gravă neglijență pentru că nu a permis intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00 dimineața, joia trecută.

„În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, se arată într-un comunicat transmis de Inspecția Judiciară.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Patru zodii primesc un cadou neașteptat în următoarele 4 zile. O mare dorință devine realitate
Capital.ro
E complet ilegal. Niciun român nu are dreptul să CEARĂ asta. Ajungi la închisoare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, aproape GOALĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu-i poate acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Românii vor avea mai mult de plată la gaze! Schimbări majore de la 1 iulie!
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rovinieta poate fi achiziționată din 27 iunie și de pe Ghișeul.ro
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE Examen Evaluare Națională 2024 proba scrisă la Matematică: Acestea sunt subiectele și baremele de azi pentru clasa a VIII-a
Capital.ro
Ucraina a semnat ACORDUL. Zelenski: Pace și prosperitate pe bătrânul continent
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, exclus din Partidul Comunist fiind acuzat de corupție
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?