„Nu am avut nicio legatură de colaborare cu SRI”, a spus Tudose.
El a comentat şi acuzaţiile legate de lucrarea sa de doctorat, pe care ar fi plagiat-o, spunând că a făcut-o pentru el, pentru a acumula cunoştinţe: „Lucrarea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula nişte cunoştinţe, nu a fost făcută pentru a căpăta funcţii, posturi sau remuneraţii. Când a început iureşul cu plagiatele, pentru a nu intra în această morişcă, am zis că renunţ la titlul de doctor. În opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea a fost judecată pe reglementările de acum, care nu erau în vigoare atunci”.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenind, spunând un „banc tare”: „Circulă un banc că l-am propus pe Tudose premier ca prin el să preluam controlul asupra SRI”.
Mihai Tudose a mai spus că nu a trecut niciodată în CV că este angajat al Academiei Naţionale de Informaţii, dovadă fiind şi declaraţia sa de avere, susţinând că a fost un titlu academic obţinut acolo, pe care nu l-a folosit pentru că între timp a intrat în guvern, transmite News.ro.
După nominalizarea pentru funcţia de premier, în spaţiul public au apărut suspiciuni legate de apartenenţa acestuia la serviciile secrete şi de colaborarea sa în diverse firme cu oameni din această zonă. Mai mult, Academia Naţională de Informaţii a SRI, unde, conform CV-ului său, Tudose ar deţine funcţii didactice, a transmis pentru Pressone că acesta nu a fost încadrat şi nu a predat niciodată la această instituţie. Ulterior, Tudose a comentat pentru stiripesurse că a obţinut postul didactic în vara lui 2014, însă apoi a intrat în guvern, în decembrie 2014, şi nu a mai mers să predea, nemaiavând timp.
Conform CV-ului, Mihai Tudose obţinut în 2011 calificarea de lector universitar şi în 2013 pe cea de conferenţiar.