Potrivit unor biochimiști americani, 30 ml de țuică sunt suficienți pentru a te bucura de efectele terapeutice ale licorii din prune.
Acest produs a fost îndelung studiat de către cercetători din toate colțurile lumii. Chiar dacă fiecare o consideră bună la altceva un lucru au toți în comun și anume, părerea că românii sunt lacomi și nu știu să se limiteze atunci când vine vorba de țuica de prune.
Combate anemia și constipația
Cercetătorii din Germania au fost cei care au descoperit cele 6 tipuri de substanțe care hrănesc celulele roșii în sânge. Aceste celule cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Bogată fiind în fier practic anemia se poate trata foarte ușor cu puțin „suc de prună” dar musai cu o alimentație corespunzătoare și o măsură potrivită.
Pentru că are în componență și vitaminele A, B,B C, D1,D2, care sunt ușor asimilabile, țuica contribuie la reglarea funcțiilor hepatice, previne constipația și este un excelent digestiv.
Cea mai bună modalitate de a te bucura de beneficiile ei este s-o consumi ca aperitiv, cu 10 minute înainte de masa de prânz, astfel va favoriza și absorbția tuturor nutrimenților pe care tu urmează să îi ingerezi.
Evită să servești apoi alte băuturi alcoolice la masă, sau să depășești cei 30 de mililitri recomandați.
Află mai multe despre beneficiile consumului de țuică AICI.