Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România

Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România. Este vorba despre o femeie din Giurgiu, care s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la camera de gardă a Institutului Matei Balş din Bucureşti. Astăzi a venit şi confirmarea infectării cu forma virusului descoperit în UK.
Alina Andrei
08 ian. 2021, 15:25
Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România

Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România, a anunţat Digi 24. Informaţia a fost confirmată ulterior şi de medicul Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Tulpina de coronavirus descoperită în UK a fost identificată la o femeie din Giurgiu, care s-a prezentat duminică la camera de gardă a Institutului Matei Balş din Bucureşti. Femeia are o formă uşoară de COVID-19 şi nu a fost internată. În urma testării s-a stabilit că femeia a fost infectată cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie.

„Este vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Catalin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți”.

Autorităţile fac acum anchetă epidemiologică să vadă de unde s-a infectat în condiţiile în care femeia din Giurgiu a declarat că nu a călătorit recent în străinătate.

„Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja”, a anunţat autorităţile.

 

Vaccinul dezvoltat de BioNTech şi Pfizer neutralizează şi tulpina de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud

Compania germană BioNTech a anunțat vineri vaccinul său împotriva coronavirusului, dezvoltat împreună cu Pfizer, acționează și împotriva tulpinii de coronavirus descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud, potrivit unui studiu preliminar, citat de un comunicat al companiei şi citat de Digi24.

Testele efectuate în vitro au arătat că „anticorpii persoanelor care au făcut vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 neutralizează efectiv SARS-CoV-2 cu o mutație cheie care se găsește și în două tulpini extrem de transmisibile”, potrivit comunicatului.

Studiul a fost făcut împreună cu Facultatea de Medicină a Universității din Texas (UTMB), în condițiile în care au fost raportate mutații multiple la nivelul glicoproteinele S, care sunt ținte cheie ale anticorpilor generați de vaccin.

„Deși aceste două variante cu răspândire rapidă sunt diferite, ambele au mutația N501Y, care ajută proteina spike a virusului să se lege de celulele corpului uman”, a mai precizat BioNTech.

 

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat peste 4.800 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore la circa 32.000 de teste.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 758 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeşte şi: Autorităţile române grăbesc vaccinarea anti-COVID. Ce adresă a trimis Ministerul Sănătăţii către centrele unde are loc imunizarea

 

Bilanţ coronavirus 8 ianuarie. Sub 100 de morţi în 24 de ore şi 1.100 de pacienţi la ATI

Până astăzi, 16.506 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.01.2021 (10:00) – 08.01.2021 (10:00) au fost raportate 96 de decese (60 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!