Fostul comisar al FDA a cerut „cercetări urgente” asupra variantei Delta Plus, după ce s-a raportat că infecțiile cu COVID-19 sunt din nou în creștere în Marea Britanie. Până în prezent se știe că sub-varianta include mutațiile K417N, care este asociată cu un risc crescut de reinfectii.
Într-un nou studiu, o echipă de cercetători germani a descoperit un nou set de caracteristici care fac tulpina mai periculoasă. Echipa de cercetători, condusă de Stefan Pöhlmann și Markus Hoffman, de la German Primate Centre a arătat că varianta Delta Plus este mai „eficientă” decât alte variante ale coronavirusului în a invada celulele pulmonare și a rezista tratamentului.
De fapt, echipa a stabilit că virusul s-a dovedit mai eficient decât virusul original la infectarea celulelor pulmonare, scrie express.co.uk. De asemenea, s-a constatat că doi anticorpi terapeutici utilizați pentru tratarea coronavirusului nu au fost eficienți împotriva variantei Delta Plus.
Cercetătorii au descoperit că, dacă varianta Delta este rezistentă doar împotriva anticorpului bamlanivimab, Delta Plus este în schimb rezistentă atât împotriva anticorpilor bamlanivimab cât și anticorpilor etesevimab, care sunt utilizați în tratamentul pacienților cu COVID-19.
Se estimează că Delta Plus este responsabilă de aproape 10% din cazurile înregistrate acum în Marea Britanie.