Sir John Bell, un important cercetător britanic în domeniul Sănătăţii, a declarat că tulpina Omicron a COVID se comportă „destul de diferit”, spre deosebire de variantele anterioare ale coronavirusului, după cum relevă datele preliminare ale unui studiu.
În întreaga lume, oamenii de ştiinţă fac studii pentru a înţelege cum acţionează Omicron, tulpina considerată a fi mai rezistentă la vaccinurile deja existente. Deocamdată, datele arată că această nouă variantă provoacă simptome de COVID-19 mai puţin severe, însă cei infectaţi au un simptom comun: durerea în gât, potrivit publicaţiei Hindus Time, citate de Mediafax.
Citeşte şi: Avertismentul virusologului Cristian Apetrei: „Omicron şi Delta se pot combina într-un virus mai periculos”
Directorul executiv al companiei Discovery Health din Africa de Sud a declarat că medicii au observat că medicii au observat un set diferit de simptome în rândul celor testaţi pozitiv.
Cel mai frecvente simptome în cazul Omicron sunt disconfortul în gât, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie care se manifestă prin dureri lombare, a explicat Dr. Ryan Noach.
Citeşte şi: Anthony Fauci avertizează că unele testele rapide nu ar depista Omicron. Ce recomandă expertul american
Potrivit medicului, cele mai multe dintre aceste simptome sunt uşoare, însă acest lucru nu înseamnă că Omicron e mai puţin contagios.
De asemenea, Sir John Bell, un important expert britanic în domeniul Sănătăţii, a afirmat că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit” în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus.
„Simptomele pe care le au oamenii din cauza acestui virus particular sunt diferite faţă de variantele anterioare”, a declarat Sir John Bell.
El a menţionat că asul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim atenţi în cazul Omicron.
Medicul Octavian Jurma susţine că tulpina Omicron va deveni dominantă în România înainte de sfârşitul anului, deoarece ţara noastră se află deja în valul cinci al pandemiei. În aceste condiţii, măsurile individuale de protecţie sunt importante, având în vedere că autorităţile nu iau măsuri ferme, avertizează cercetătorul.