Pentru a pune mâna pe acest teren, primul pas a fost emiterea Hotărârii de Consiliu Local 380/2012, prin care se stipulează trecerea stadionului din domeniul public al Municipiului Sibiu în domeniul privat al Municipiului Sibiu şi se revocă folosinţa fără plată şi fără termen instituită în favoarea Uniunii Judeţene a Cooperativelor Meşteşugăreşti şi a Asociaţiei Sportive Voinţa Sibiu, în baza Decretului 218/1960 şi a Decretului 712/1966. Astfel, terenul putea fi scos la vânzare. Se dorea vânzarea sa către apropiați ai lui Iohannis, într-o licitație cu prețul de pornire de 96 euro/mp, un preț foarte avantajos pentru zona în cauză.
Planurile celor care doreau să scoată la vânzare stadionul a fost stopat însă de către Prefectul judeţului, care a atacat Hotărârea de Consiliu local în Instanţa de Contencios Administrativ. În faţa probelor prezentate de către Prefectura Sibiu, Instanţa de Contencios Administrativ a hotărât, prin Sentinţa nr. 1973/CA, din data de 19 iunie 2014, anularea în întregime a HCL 380/2012.
Consiliul Local Sibiu nu a renunţat însă la luptă şi a declarat recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.
Judecătorii Curţii de Apel au studiat documentele de la dosar, iar prin Hotărârea 7735/2014 din data de 11 noiembrie 2014, au decis menţinerea hotărârii primei instanţe şi anularea Hotărârii de Consiliu Local 380/2012. Decizia este definitivă şi irevocabilă.
Prin această decizie, terenul pe care puseseră ochii Klaus Iohannis şi apropiaţii săi rămâne în proprietatea Statului Român şi folosinţa gratuită pe termen nelimitat a UJCM şi Asociaţiei Sportive Voinţa din Sibiu.