„Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, recidivează. Astăzi s-a aflat din nou în afara Regulamentului, în afara legii. Mai exact, a încălcat articolul 27, alineatul 4, prin faptul că a propus spre respingere o solicitare a PNL de includere pe ordinea de zi a propunerii de revocare a preşedintelui Camerei. Regulamentul spune foarte limpede, niciunul dintre membrii Biroului permanent nu poate prezida şedinţa prin care se solicită revocarea din funcţia pe care o deţine. Astăzi nu doar că Liviu Dragnea s-a aflat într-un grav conflict de interese, pe care, de altfel, prin legea penală îl dezincriminează şi îl striveşte ori de câte ori are ocazia, însă începând cu ziua de astăzi Liviu Dragnea nu va mai putea conduce nicio şedinţă a Camerei Deputaţilor şi nicio şedinţă de conducere a Biroului permanent, întrucât solicitarea PNL de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor se va afla în fiecare zi de şedinţă a Camerei pe ordinea de zi. Cu alte cuvinte, începând de astăzi, 12 noiembrie, Liviu Dragnea este demis de facto din fruntea Camerei Deputaţilor, întrucât nu ar mai putea să ocupe această funcţie pentru că solicitarea de revocare a lui din funcţie se va afla de fiecare dată pe ordinea de zi”, a spus Turcan la Palatul Parlamentului.
Ea a adăugat că deputaţii liberali au iniţiat un proiect de modificare a Regulamentului prin care revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face şi la propunerea unei treimi din numărul deputaţilor, dar proiectul nu a fost încă dezbătut în Comisia pentru regulament.
„Această propunere se bazează pe două decizii ale Curţii Constituţionale care admit faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor sau al Senatului poate fi revocat şi la propunerea altor grupuri (în afara celui care l-a propus în funcţie-n.r.) atâta timp cât încalcă Constituţia. (…) Noi am propus să se dezbată în Camera Deputaţilor hotărârea care include motivele de încălcare a Constituţiei şi în acelaşi timp solicităm Comisiei de disciplină ca preşedintele Liviu Dragnea să nu mai poată conduce nicio şedinţă de plen sau de Birou permanent, întrucât această solicitare de revocare a sa din funcţie se va afla tot timpul pe ordinea de zi şi în baza articolului 27 o persoană căreia i se cere revocarea nu poate să conducă şedinţa”, a afirmat Turcan.