„UDMR nu trebuie să iasă de la guvernare, trebuie doar ca PDL să îşi activeze oamenii care pot schimba deciziile UDMR, cum este de exemplu Vasile Blaga. Legea magistraţilor a fost respinsă la Cameră cu voturile UDMR, dar aprobată la Senat, meritul de sută la sută fiind al lui Vasile Blaga”, a precizat Raluca Turcan.
Deputatul PDL a mai spus că o situaţie similară a fost la buget, când dezbaterile au fost mult grăbite „ca urmare a comportamentului lui Vasile Blaga, care nu s-a mişcat de pe scaun pe toată durata dezbaterilor”.
„La buget a fost o situaţie similară, dezbaterile fiind mult grăbite ca urmare a comportamentului lui Vasile Blaga, care nu s-a mişcat de pe scaun pe toată durata dezbaterilor”, a menţionat Raluca Turcan.
Cristian Preda scrie, pe blogul său, că opoziţia faţă de revizuirea Constituţiei vine din partea UDMR, la fel ca în cazul altor proiecte, democrat-liberalul întrebând dacă maghiarii mai sunt în coaliţie sau avem un guvern minoritar şi dacă nu ar fi bine ca miniştrii UDMR „să fie trimişi acasă”.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după consultările de la Cotroceni, că formaţiunea sa susţine amendarea Constituţiei doar pe tema acordului de uniune fiscală, el precizând că acest lucru se poate face când partidele ajung la un consens şi nu vor introduce alte elemente de amendare a Legii fundamentale.
Şeful statului a declarat că, după întâlnirile de miercuri, poate afirma că nu va exista niciun partid care să respingă ratificarea în timp util a acordului de uniune fiscală şi că, în cazul în care se va proba a fi necesară revizuirea Constituţuiei, aceasta se va face în timp util.
Ministrul Mediului Laszlo Borbely a declarat, joi, că dacă europarlamentarul Cristian Preda are ceva de comunicat, să vină în interiorul PDL sau în coaliţie, arătând că eurodeputatul PDL nu a înţeles ce a vrut UDMR să spună despre modificarea Constituţiei.