„Mă gândesc cu speranță că nu e un efort foarte mare nici pentru democrație, nici pentru noi înșine să ieșim o dată la patru ani la vot la alegeri locale sau generale, mai ales că (…), măcar într-o oarecare măsură, oricum mai mult decât în anii precedenți, societatea politică din România a făcut un pas: a admis să aducă oameni noi pe liste. (…) Acum cred că responsabilitatea e împărțită. Cred că și electoratul — societatea românească — are, la rândul ei, obligația să aducă vreme de 5-10 minute un tribut plătit democrației care, să fim serioși, nu este unul dureros. Mergem la vot, punem o ștampilă pe buletinele de vot și considerăm că dorim să schimbăm ceva. Dacă nu se va întâmpla asta, probabil că trebuie să ne uităm și într-o parte și în alta, și la clasa politică și la societatea românească, și să analizăm cu adevărat ce se întâmplă cu noi toți„, a spus Turcescu.
El a precizat că a votat cu gândul la copiii săi și la copiii bucureșteni, pentru ca aceștia „să trăiască realmente într-o capitală europeană”.
„Am votat cu foarte multă speranță și cu gândul că oamenii tineri din acest oraș, oamenii maturi din acest oraș, care își doresc realmente să se schimbe lucrurile în bine, vor ieși azi la vot. Privesc cu încredere ziua de azi și sunt convins că lucrurile vor ieși așa cum trebuie pentru acest oraș„, a adăugat Turcescu.
VEZI ŞI Gabriela Firea, după vot: „Am votat cu speranţa că bucureştenii vor avea o viaţă mai bună”