Un turist din Germania, în vârstă de 29 de ani, a venit împreună cu soția în România, unde a vizitat orașul Iași. Cuplul s-a speriat de prețurile exorbitante găsite aici, însă au fost impresionați de oraș în sine.
Un turist din Germania, dar născut în România, la Brașov, mai exact, a vrut să își revadă meleagurile natale după mulți ani de la părăsirea țării. Și-a luat soția și a pornit cu gândul să viziteze mai multe localități, ajungând la un moment dat la Iași.
Bărbatul s-a declarat fascinat de frumusețea orașului și de parcurile din municipiu, mai ales că era pentru prima oară când îl vizita, însă a fost luat prin surprinndere de prețurile pe care le-a găsit la restaurante și terase.
„Mi-a făcut o impresie foarte bună. Pare un oraș bine organizat. Dar prețurile mi se pare extrem de mari, având în vedere salariile din România și din Iași, unde am înțeles că se câștigă mai puțin decât în alte părți ale țării. Am fost la terasele din centru, cele recomandate de ieșeni prin intermediul recenziilor și am plătit pentru o bere, la 330 ml, o marcă comună, 24 de lei. Deci, vorbim de aproximativ 5 euro. Sunt prețuri comparabile cu cele pe care le întâlnesc în Germania, în Stuttgart, în centru”, a mărturisit turistul, notează Adevărul.
Turistul a mâncat în restaurantele cu specific românesc din centrul Iașiului, dar și aici a rămas șocat de prețurile mari.
„Mâncarea este foarte bună, dar, din nou, prețurile sunt destul de mari, de piperate. Un meniu cu trei mici, pâine, muștar și câțiva cartofi prăjiți, 56 de lei. Este destul de scump, mai ales pentru salariile din România. În rest, orașul este superb și poate fi vizitat și fără mulți bani, există și alternative pentru restaurantele scumpe”, a mai spus turistul german.
Iașiul se numără printre orașele cele mai vizitate din țara noastră. În anul 2022, peste 350.000 de turiști din întreaga lume au ajuns în inima Moldovei. Municipiul dispune de foarte multe obiective turistice, printre care Palatul Culturii care cuprinde mai multe muzee, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” și Bojdeuca lui Ion Creangă, primul muzeu literar din România, inaugurat pe 15 aprilie 1918. De asemenea, turiștii străini mai pot admira Parcul Copou și Teiul lui Mihai Eminescu, Biblioteca Gheorghe Asachi, găzduită de Universitatea Tehnică, Dealul Copoului, Parcul Expoziției și Muzeul Unirii de pe strada Lăpușneanu.