Turistă amendată pentru că hrănea un urs lângă barajul Vidraru. 20 de apeluri la 112

O femeie din Bucureşti a fost amendată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp de hrănea un urs în apropiere de barajul Vidraru. Jandarmii îi avertizează pe turişti că animalele pot deveni periculoase.
Filip Stan
19 iul. 2021, 12:00
Turistă amendată pentru că hrănea un urs lângă barajul Vidraru. 20 de apeluri la 112

Turistă amendată pentru că hrănea un urs. Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani, din Bucureşti. Aceasta a fost amendată cu 500 de lei de jandarmii de la Postul Montan Arefu.

Turistă amendată pentru că hrănea un urs lângă barajul Vidraru

Citeşte şi Doi urşi au intrat în curtea unei pensiuni din Braşov. Proprietarii au sunat la 112

„O femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti a fost sancţionată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul”, se precizează într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.

Potrivit sursei citate,  jandarmii de la Postul Montan Arefu, care îşi desfăşoară activitatea în zona Transfăgărăşanului, au mai fost solicitaţi să intervină la sfârşitul săptămânii trecute în alte 20 de situaţii în care a fost semnalată prezenţa unor urşi. Toate cazurile au fost sesizate prin apel la numărul unic de urgenţă 112.

„Jandarmeria Argeş transmite tuturor persoanelor care intenţionează să tranziteze D.N. 7C Transfăgărăşan despre faptul că urşii sunt prezenţi foarte des pe carosabil. (…) Jandarmii Postului Montan au mai fost solicitaţi să intervină în alte 20 de situaţii prin care au fost semnalate prezenţe ale urşilor, toate sesizate prin apel la numărul unic de urgenţă 112”, mai informează Inspectoratul de Jandarmi Argeş.

Reamintim că la începutul săptămânii trecute a fost amendat de jandarmi şi un turist din Bucureşti, de asemenea surprins când hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C – Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru.

Jandarmii argeşeni îi avertizează pe cei care intenţionează să tranziteze DN 7C – Transfăgărăşan că urşii pot fi întâlniţi frecvent pe carosabil.

Citeşte şi Atacurile urșilor continuă! Bărbat rănit grav la cap și pe spate în grădina din curtea casei, în Covasna. Imagini terifiante!

Reamintim că recent, ministrul Mediului a publicat ordonanţa de urgenţă care prevede intervenția în cazul atacurilor urșilor. Cu toate că legea include și un set de mențiuni ce stipulează faptul că vânătorii vor fi plătiți pentru uciderea urșilor, această mențiune lipește de pe site-ul instituției.

Această lege riscă să fie utilizată ca pretext de către anumite autorități pentru a profita financiar de pe urma împușcării urșilor. Mai exact, OUG-ul include și o anexă care prevede că vânătorii vor fi plătiți pentru uciderea urșilor, iar carnea urșilor va fi rămâne la fondul de vânătoare.  În mod surprinzător această anexă importantă lipsește cu desăvârșire de pe site-ul Ministerului Mediului, unde este publicat proiectul cu anexele.

Costurile privind gestionarea exemplarelor extrase prin eutanasiere sau împuşcare vor fi suportate de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin autoritatea publică locală care are contract de permanenţă cu Gestionarul sau prin Garda forestieră, în cazul în care intervenția a fost efectuată de aceasta din urmă, se mai arată în proiectul de OUG.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Ce apare pe alcooltest după ce mănânci un corn cu șampanie. Surpriza uriașă de care a avut parte un român după un experiment
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Premierul Viktor Orban va participa la Universitatea de Vară „Tusványos” și se va întâlni cu Marcel Ciolacu
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!