Ţuţuianu: Proiectul SII Analitycs a fost atribuit SRI în condiţiile legii. Nu s-au constatat niciun fel de abateri

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi, la Parlament, că Ministerul Societăţii Informaţionale şi cel al Dezvoltării Regionale au informat Comisia cu privire la faptul că proiectul SII Analitycs a fost atribuit Serviciului Român de Informaţii în condiţiile legii, nefiind constatate niciun fel de abateri de la normale legale.
Romania TV
11 apr. 2017, 13:05
Ţuţuianu: Proiectul SII Analitycs a fost atribuit SRI în condiţiile legii. Nu s-au constatat niciun fel de abateri

Vreau să vă informez că am primit răspunsuri de la Ministerul Societăţii Informaţionale şi Ministerul Dezvoltării Reginale referitoare la sesizarea făcută de mai multe ONG-uri cu privire la proiectul pe fonduri europene SII Analitycs. Cele două ministere care au competenţa legală de a analiza în ce condţii a fost atribuit acest proiect SRI ne-au comunicat în detaliu – este un răspuns pe 3-4 pagini – toate aspectele care au făcut obiectul preocupării ONG-urilor reclamante”, a afirmat preşedintele Comsiei de control al SRI.

Ţuţuianu a mai spus că proiectul SII Analitycs a fost atribuit SRI în condiţii legale, nefiind constatate niciun fel de abateri de la normale legale.

Concluzia este că acest proiect a fost atribuit în condiţiile legii şi că nu s-au constatat nici în procesul de redactare a ghidurilor de finanţare, nici în procesul de punere a lor pe piaţa şi nici ulterior, în procesul de atribuire a contractului abateri de la normele legale care sunt incidente. De altfel, finanţarea pe această zonă este în continuare deschisă şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a depus un proiect similar”, a conchis Adrian Ţuţuianu. 

Societatea Academică din România, APADOR CH, Asociaţia pentru tehnologie şi internet, Active Watch, Centrul de resurse juridice şi Miliţia spirituală au cerut, în luna ianuarie, investigarea atribuirii proiectului SII Analytics al Serviciului Român de Informaţii. Aceste organizaţii semnalau că există suspiciunea că SRI a fost favorizat la tribuirea proiectului, existând un singur ofertant, iar, în plus, ar exista temeri că proiectul urmîreşte de fapt ”o supraveghere în masă”. 

Proiectul SII Analytics nu reprezintă o ameninţare la adresa drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, susţinea în august anul trecut SRI, arătând că, în caz contrar, nu ar fi fost eligibil în accesarea de fonduri europene. Serviciul preciza că sistemul nu este conectat la internet şi nu deţine niciun fel de date clasificate sau pentru care ar fi nevoie de mandatul unui judecător. „SII Analytics va ajuta instituţiile statului să analizeze mai bine, mai structurat, mai rapid şi mai relevant cantitatea semnificativă de date pe care deja o au la dispoziţie. În acest moment, găsirea unei informaţii relevante ţine de nivelul de experienţă şi noroc al utilizatorului”, explica SRI, apreciind că sistemul va reduce cu până la 90% timpul de acces la date.

viewscnt

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Ce să pui, de fapt, în apa în care fierbi orezul pentru a avea un pilaf delicios. Este un truc al gospodinelor din Dobrogea pe care puțini îl mai cunosc. O să-i schimbi gustul și nu o să se mai lipească niciodată
Capital.ro
S-a mai stins o stea! A murit marea doamnă a filmului: Una din cele mai bune actrițe ale generației
Playtech.ro
„E prima oară când dau Like la un WC”. Un bărbat și-a făcut toaletă în fundul curții, apoi a...
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Tot ce trebuie să știi despre noua lege a pensiilor. Principalele modificări care intră în vigoare la 1 septembrie 2024
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Google Maps, schimbare revoluționară. Ajutor fantastic pentru utilizatori
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
Prezentatoare TV, trimisă la psihiatrie! S-a ales cu brățară la picior, după ce a terorizat 2 bărbați! A vrut să seducă un medic, la restaurant, de față cu soția și...
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
A murit actorul Julian Ortega cunoscut pentru rolul din serialul „Elite”: Actorul s-a prăbușit în timp ce se afla pe o plajă din Spania
Capital.ro
UE a dat ordin. Nimeni nu va trece fără să fie scanat. Se va întâmpla în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Mort la 39 de ani! 'Un erou pentru noi toți' - BREAKING NEWS
substantial.ro
Dreptul de a te deconecta: O nouă lege în Australia pentru echilibrul muncă-viață personală
MediaFlux
ERORI în deciziile de recalculare a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu anunță CE TREBUIE SĂ FACĂ PENSIONARII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...