TVR, amendată pentru declarațiile lui Ionuț Cristache. În şedinţa din 22 iulie s-au analizat ediţiile emisiunii România9 din 20 şi 28 ianuarie 2021. Sancţiunea de 10.000 de lei a fost votată „pentru” de şapte dintre cei nouă membrii CNA, scrie Pagina de Media.
Fragmente din emisiunea România9 din 20 ianuarie:
Ionuţ Cristache: (…) Vreau să vorbim şi despre o revoluţie care s-a înnecat a doua oară, când să se întâmple revoluţia roz de la PNL, iar nu s-a întâmplat! (…)
Ionuţ Cristache: Toată lumea se întreabă de ce e revoluţia roz. Că cică e culoarea anului. Sau culoarea preferată…
Ionuţ Cristache: A doua oară. Haideţi să-l vedeţi pe domnul Rareş Bogdan ascuţindu-şi, eram să zic penseta, armele la ALEPH NEWS şi după aia cerându-i scuze public pentru ce a zis, dar la Digi. Adică penibilul cât casa. Materialul cu domnul Rareş!
Ionuţ Cristache: Lămuriţi-ne şi pe noi, ce a vrut băiatul ăsta de la viaţa noastră, că e deja ca în povestea cu Petrică şi lupul. E adoua revoluţie eşuată, când o să se întâmple, n-o să mai creadă nimeni.
Ionuţ Cristache: Dar oricum să presupunem, domnilor, să presupunem că eu un sâmbure de nemulţumire în PNL, da? Şi sau strâns ăia, staţi puţin, lăsaţi-mă puţin, trei pucişti. Boc, Bolojan… Băi, atâta i-a dus capul? Să-l pună pe cel mai compromis moral om din partidul ăla, pe Rareş Bogdan care, zero valoare umană, l-au trimis la înaintare…
Ionuţ Cristache: Moralitate la Rareş Bogdan? Haideţi domnule, lăsaţi-o baltă!
Fragmente din emisiunea România9 din 28 ianuarie:
Ionuţ Cristache: (…) Nu ştiu dacă aţi realizat, dar preşedintele Klaus Iohannis şi-a început anul cu chef de muncă şi de faultat Constituţia, ar spune unii.
Cheamă partidele de coaliţie la ordin, se aşază în capul mesei când vine vorba de buget, dă direcţii de guvernare, ba chiar mai mult astăzi a trecut la un nivel superior, a început să cheme individual miniştri la Cotroceni, fără şefii lor de partid sau de guvern şi, din ce vedem, se conturează din ce în ce mai pronunţat un profil de preşedinte premier în persoana lui Klaus Iohannis.
Şi atunci se naşte fireasca întrebare: ne întoarcem cumva la epoca preşedintelui jucător de tip Traian Băsescu şi la premierul de paie Emil Boc interpretat, de această dată, de Florin Cîţu? De unde atâta hărnicie pe un preşedinte obişnuit mai mult cu relaxarea în ultimii şase ani de mandat? Încercăm să ne dumirim împreună cu Ion Cristoiu.
Ionuţ Cristache: Ca să ce? Şi cât de constituţionale sunt aceste chemări la ordine până la urmă? Nu ne mai uităm, corect. Cine se mai uită la Constituţie?
Ion Cristoiu: Noi am mai discutat cum în România…
Ionuţ Cristache: Dar putem să ieşim din ipocrizia asta, să zicem: dă-o dracu de Constituţie, că nu mai… Ce să mai?! Cui îi mai pasă?