„Aplicaţiile precum Uber, serviciile de carsharing, de taxi şi transportul în comun constituie, împreună, soluţii care pot duce la reducerea aglomeraţiei, a poluării şi pot rezolva problema parcărilor din Bucureşti. Peste 350.000 de bucureşteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice şi mii de şoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicaţiei şi contribuie la bugetul public.
Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea şi cu alţi actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori şi pentru oraş”, afirmă reprezentanţii Uber, într-un comunicat de presă transmis luni seară.
Citeşte şi Primăria Bucureşti ar putea interzice Uber şi Taxify în Capitală
Oficialii Uber mai spun că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureştenilor cele mai bune servicii de transport.
Conform acestora, anul trecut, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit şi contribuţii salariale. În Bucureşti, peste 15% din utilizatori sunt turişti.
Uber este prezent în 21 din ţările membre UE, iar la nivel mondial, în peste 650 de oraşe din peste 75 de ţări.