Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat pentru AGERPRES că un echipaj al poliţiei s-a deplasat la Lunca Ilvei pentru a-l ridica pe bărbat, pe numele căruia Tribunalul Bistriţa-Năsăud a emis un mandat de arestare în lipsă pentru omor deosebit de grav şi violare de domiciliu, după care acesta va fi audiat de procurori, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Autorul dublei crime din Bistriţa, căutat în şapte judeţe
Ionel Brumă, bărbatul de 36 de ani care este suspectul principal în cazul dublei crime din Sânmihaiu de Câmpie, a fugit de la locul faptei în data de 10 august, fiind căutat de poliţişti atât în Bistriţa-Năsăud, cât şi în judeţele Cluj şi Mureş. Luni, 12 august, poliţiştii au găsit la liziera unei păduri dintr-o comună învecinată, scuterul cu care autorul celor două crime a fugit.
Din primele cercetări a reieşit faptul că agresorul, în momentul în care a ajuns sâmbătă dimineaţa acasă, de la muncă, şi-a găsit concubina în pat cu un alt bărbat. Bărbatul de 36 de ani a pus mâna pe un topor şi un cuţit şi a început să îi lovească pe cei doi. Femeia a reuşit să fugă la vecini şi să ceară ajutor, însă agresorul a ajuns-o din urmă şi a continuat să o lovească.
În urma rănilor suferite, atât concubina, cât şi amantul acesteia au decedat. Cele două victime aveau 28 de ani. Femeia, cu care autorul crimelor avea un băieţel de doi ani, a fost înmormântată luni, iar cea de-a doua victimă a fost condusă pe ultimul drum marţi.
Citeşte şi Dublă crimă pasională în Bistriţa-Năsăud: Doi tineri au fost omorâţi cu un topor de un bărbat gelos
Potrivit datelor oferite de către prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan, în anul 2012, la nivelul judeţului, au fost trimişi în judecată pentru omor 19 inculpaţi, cu patru mai mulţi decât în 2011. De la începutul acestui an, alte patru persoane au fost deferite justiţiei pentru aceeaşi infracţiune.
Există, însă, şi patru dosare de omor cu autor necunoscut, pe care procurorii nu au reuşit să le soluţioneze. Cea mai veche crimă datează din iulie 1997, victima fiind o femeie, şi, potrivit legilor româneşti, fapta s-a prescris. O altă infracţiune de omor cu autor încă necunoscut a fost comisă în 1999, iar termenul de prescriere este octombrie 2014. Celelalte două crime nesoluţionate sunt din anul 2004, respectiv 2011.