Ucraina îi dă o nouă lecție de infrastructură României! În plin război, Ucraina a reconstruit 20 de kilometri de șine, în doar două luni și a așteptat alte patru luni ca România să își facă treaba și să se redeschidă în cele din urmă punctul feroviar de frontieră de la Valea Vișeului.
Lipsa totală de interes a autorităților din Ministerul Transporturilor se vede destul de clar în imaginile de la Valea Vișeului. Calea ferată din România arată ca după bombardament asta deși Ucraina este cea atacată de Putin și armata sa, de aproape un an de zile.
Deși au avut la dispoziție tot timpul din lume, se pare că singurul impediment al autorităților române în reconstrucția acestui tronson de cale ferată a fost lenea.
Revoltător este faptul că Ucraina, țara în care războiul lui Putin a făcut ravagii, a reușit în doar două luni, printre bombardamente și cadavre, să reconstruiască 20 de kilometri de șine, în timp ce România, care se află la kilometri distanță de rachetele rusești, nu a făcut nimic.
Mai mult, Ucraina a finalizat lucrările de reabilitare a căii ferate în luna august și a așteptat timp de patru luni ca autoritățile din România să se sinchisească să își facă treaba.
„Acea rută a fost închisă vreme de 17 ani. Noi am reconstruit șinele în 2 luni. Apoi am așteptat încă 4 luni, până când Căile Ferate Române și-au făcut partea”, a scris Alexander Kaymishin pe Twitter.
De asemenea, Ucraina a construit pentru acest segment feroviar un nou tren diesel, tot în timpul războiului, iar autoritățile române nu au fost în stare nici măcar să se ocupe de refacerea șinelor din țară.
În imaginile postate de Alexander Kaymishin pe Twitter se vede cu ochiul liber cum știu autoritățile române să își facă treaba. Porțiunea ucraineană de șine arată mai bine decât cea română, care pare desprinsă din Primul Război Mondial.
And back home. From 🇷🇴 to 🇺🇦. pic.twitter.com/CmZAhy1lTq
— Alexander Kamyshin (@AKamyshin) January 17, 2023
„De-o parte e Ucraina, țară aflată în plin război, de cealaltă e România. Priviți liniile de cale ferată și ghiciți care e partea română și care e partea ucraineană. (…) Șeful Căilor Ferate din Ucraina reușește, în plin război, să construiască noi rute și trenuri, să deschisă noi puncte de trecere la granițe și să asigure evacuarea a milioane de refugiați și transportul a mii de tone de mărfuri. Șeful Căilor Ferate din România, un apropiat al lui Sorin Grindeanu, este anchetat penal de DNA”, a comentat Alexandra Oană, consilieră USR în consiliul local Cluj.
Citește și Ucraina a restricţionat exportul de produse agricole pe calea ferată către România şi Polonia