„Având în vedere că unora nu le sunt pe plac măsurile pe care le-am luat, eu nu mă voi crampona de post„, a declarat Teniuh în faţa parlamentarilor, la o zi după ce Ucraina a început retragerea militarilor săi din peninsula Crimeea.
„În cazul în care conducerea are o viziune diferită în legătură cu evoluţia evenimentelor şi alţi candidaţi, eu, generalul Teniuh, în calitate de ministru al apărării, îmi ofer demisia”, a spus el.
Cu toate acestea, Rada Supremă nu a acceptat demisia sa: numai 197 de deputaţi au votat în favoarea plecării sale, în timp ce pentru aprobarea unei astfel de decizii era necesară o majoritate absolută de 226 de voturi.
Ministrul ucrainean al apărării a respins acuzaţiile că nu ar fi dat cu promptitudine ordine militarilor dislocaţi în Crimeea, inclusiv autorizarea de a folosi armele din dotare în scopuri de apărare.
La 3 martie, potrivit acestuia, el a dat ordin militarilor, dislocaţi în peninsulă, să recurgă la armele din dotare în conformitate cu statutul armatei ucrainene. O nouă autorizare privind recurgerea la arme a fost dată după ce la Simferopol a fost ucis un militar ucrainean, în timpul preluării bazei sub controlul forţelor ruse.
Teniuh a subliniat faptul că toate informaţiile care au circulat împotriva sa în mass-media cu privire la ordinele pe care le-ar fi dat cu întârziere nu corespund realităţii, potrivit Interfax-Ukraina.