Ucraina pregăteşte contraofensiva. Şeful Wagner anunţă că Zelenski a convocat 200.000 de soldaţi

"Wagner nu poate câştiga războiul de unul singur. Trebuie să ne unim eforturile", a afirmat Prigojin, cel supranumit "bucătarul lui Putin".
Filip Stan
10 apr. 2023, 11:26
Ucraina pregăteşte contraofensiva. Şeful Wagner anunţă că Zelenski a convocat 200.000 de soldaţi

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat duminica aceasta că Ucraina a convocat peste 200.000 de militari pentru contraofensiva sa iminentă asupra forţelor ruse, transmite EFE.

”Au strâns circa 200.000 de oameni. Ba chiar aproape 400.000, după alte calcule”, a declarat patronul companiei militare private într-o discuţie cu membrii grupului Ciber Frente Z. ”Duşmanul este serios şi s-a pregătit mulţi ani pentru ceea ce se întâmplă acum”, a dat el asigurări.

Cât despre contraofensivă, Prigojin a apreciat că aceasta nu începe pentru că autorităţile de la Kiev aşteaptă să se usuce pământul şi să le ajungă armamentul occidental.

Rusia, atacuri furibunde pe mai multe fronturi în Ucraina. Zelenski anunţă că războiul mai durează un an
”Wagner nu poate câştiga războiul de unul singur. Trebuie să ne unim eforturile”, a afirmat Prigojin.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksii Dmîtraşkivskii, a declarat duminică noapte la emisiunea de ştiri a televiziunii naţionale că Rusia pierde circa două companii pe zi în încercările sale de a cuceri oraşul Avdiivka, pe frontul de est al Ucrainei.

”Suferă pierderi colosale; în fiecare zi, duşmanul pierde în jur de două companii, dar o ia mereu de la capăt”, a declarat oficialul ucrainean, care a explicat totodată că ”luptele de poziţionare în zona Marinka şi Avdiivka vor continua” fără mari schimbări.

Forţele ruse – a afirmat Dmîtraşkivskii – obţin uneori rezultate, ”dar toate poziţiile noastre cucerite de duşman sunt recapturate şi recuperate” de armata ucraineană.

Dmîtraşkivskii a mai informat că, potrivit unor declaraţii făcute de prizonieri de război ruşi capturaţi de ucraineni, comandanţii armatei ruse trimit la luptă soldaţi ”fără nicio pregătire”. ”Pur şi simplu îi trezesc în plină noapte, sub focul mitralierelor, şi îi trimit să atace poziţii”, a afirmat el.

În buletinul militar de luni, Statul Major al forţelor armate ucrainene a explicat că forţele ruse continuă să-şi concentreze eforturile în zonele Lîman, Bahmut, Avdiivka şi Marinka, toate situate pe frontul de est. În aceste patru zone, ucrainenii au respins 58 de atacuri în ultimele 24 de ore, potrivit buletinului conducerii militare ucrainene.

Anunţ de ultimă oră despre negocieri de pace Rusia-Ucraina. Condiţia pusă de Zelenski

Pe de altă parte, administraţia militară din provincia Lugansk a denunţat luni raziile şi sechestrările de civili efectuate de autorităţile impuse de Moscova în această provincie din estul Ucrainei, provincie ocupată în mare măsură de Rusia.

”Cazurile de sechestrări violente ale populaţiei civile de către invadatorii ruşi nu încetează”, informează într-un comunicat publicat pe contul său de Telegram administraţia militară din zonă. ”Mai concret, în (municipiul) Satrobilsk, fac razii în casele cetăţenilor suspectaţi că sprijină Ucraina şi îi duc pe oameni într-un loc necunoscut de unde nu se mai întorc”, se menţionează în comunicat, care denunţă şi alte abuzuri comise de forţele de ocupaţie.

În localitatea Cimîrivka, invadatorii au jefuit recent o grădiniţă, iar în apropierea Popasna, au furat pietre funerare din cimitir pentru a modifica inscripţiile şi a le reutiliza pentru mormintele soldaţilor ruşi. ”Acest lucru se întâmplă pentru că este de trei ori mai ieftin să facă asta, decât să comande un monument nou”, mai menţionează nota administraţiei militare din Lugansk.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!