Unul dintre panourile publicitare electorale are o conotație extremistă. Acesta îi îndeamnă pe localnici să aleagă între Ucraina fascistă și Ucraina rusească.
Referendumul din Crimeea este programat să se desfăşoare în data de 16 martie, vot în urma căruia locuitorii din Crimeea ar putea decide dacă rămân pe teritoriul Ucrainei sau trec ca teritoriu aparţinând Federaţiei Ruse.
Citeşte şi: Gitenstein: Situaţia din Ucraina ar putea avea impact asupra României
În scurt timp după anunţul referendumului, care a fost considerat ca fiind ilegal atât din punct de vedere politic, cât şi juridic, Rusia a început să facă presiuni asupra Kievului, iar în scurt timp după alungarea lui Viktor Ianukovici de la putere şi-a trimis trupe în peninsulă, precum şi nave şi armament, sub pretextul că îi apără pe etnicii ruşi de acolo. Gestul a fost condamnat de comiunitatea internaţională.
Revoltele de la Kiev au început după ce fostul preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici a refuzat să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, cu ocazia summit-ului de la sfârşitul lunii noiembrie. Sute de mii de persoane au ieșit atunci în stradă manifestând împotriva guvernării de la Kiev, iar ulterior, protestele s-au transformat în lupte sângeroase între manifestanţi şi forţele de ordine, soldate cu aproximativ o sută de morţi din ambele tabere şi cu peste 500 de răniţi.