Ucraina, victorie zdrobitoare în faţa armatei lui Putin: zece drone au fost doborâte în 24 de ore VIDEO

Armele speciale pe care le folosesc ucrainenii pentru a le doborî sunt antidrone pentru a le bruia. Pistoale și puști speciale care folosesc bruiaje electromagnetice „rup” legătura dronei cu stația de comandă și îi dereglează senzorii de la bord.
Filip Stan
02 mai 2022, 16:43
Ucraina, victorie zdrobitoare în faţa armatei lui Putin: zece drone au fost doborâte în 24 de ore VIDEO

Război în Ucraina: Forțele Armate Ucrainene susțin că rușii își pierd dronele pe bandă rulantă. Într-o singură zi, Rusia ar fi pierdut 10 drone de reunoaștere, doborâte de ucraineni cu niște arme speciale.

Dronele rusești „Orlan-10” au devenit țintele preferate pentru trupele ucrainene. Forțele Aeriene Ucrainene anunță că Rusia ar fi pierdut într-o singură zi 10 drone de recunoaștere de acest tip.

Comandamentul Forțelor Aeriene a anunțat că avioanele de război inamice operează în principal în afara spațiului aerian ucrainean sau pe teritoriul ocupat temporar, unde rușii și-au extins deja apărarea aeriană. Dronele Orlan-10 sunt folosite la recunoașteri aeriene și transmit informații pentru artileria rusă. Elicopterele sunt rare și avioanele inamicului evită luptele cu militarii ucraineni și zonele unde e activă apărarea antiaeriană, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene.

Coşmar în Mariupol, oraşul devastat de bombardamentele ruşilor. Copiii beau apă de ploaie din bălţi pentru a putea supravieţui
„Drona de tip Orlan-10 este foarte eficientă, poate să țintească, poate servi ca un radiodifuzor sau să bruieze. Astfel că reprezintă o amenințare serioasă pentru trupele noastre”, a transmis Armata ucraineană.

Și deși această țintă – drona – este mică și greu de reperat, în fiecare zi, apărătorii ucraineni lovesc din ce în ce mai multe dintre aceste dispozitive, folosind diverse arme.

Forțele Aeriene Ucrainene susțin că pe 1 mai au reușit să doboare nu mai puțin de 10 astfel de drone. Potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, că o astfel de dronă poate costa între 80.000 și 120.000 de dolari, în funcție de configurație.

Război în Ucraina: atacuri ruseşti respinse nu departe de Zaporojie

Armata ucraineană afirmă că a respins o serie de atacuri ruseşti în zona din apropiere de Zaporojie, oraş important din sudul Ucrainei, relatează luni dpa.

Forţele ucrainene au stabilizat frontul la sud-est de oraş, iar pauza intervenită în luptele pentru oraşul Zaporojie este utilizată pentru consolidarea poziţiilor defensive de aici, a relatat duminică seara Unian, citându-l pe şeful administraţiei militare al regiunii Zaporojie, Oleksandr Staruh.

Liceu din Lugansk, distrus de ruşi. Clădirea din secolul al XIX-lea a rezistat în cele două războaie mondiale
Unităţile ruse, a spus el, au întreprins mai multe încercări nereuşite de a înconjura trupele ucrainene la est de localitatea Guliaipole (regiunea Zaporojie), unde s-au dat lupte înverşunate. Mai multe clădiri rezidenţiale şi reţele de electricitate şi de telefonie au fost avariate în cursul acestor confruntări.

https://twitter.com/ogajohnboscko/status/1519635049959858178

„Trupele ruse au bombardat astăzi (duminică) infrastructura civilă din Orehovo, unde proiectilele au lovit blocuri de locuit cu mai multe etaje. Ca urmare a bombardamentelor inamice, patru persoane au fost duse la spital cu răni de gravitate diferită, iar doi bărbaţi au decedat în urma rănilor făcute de schije”, se menţionează într-un comunicat al administraţiei regiunii Zaporojie.

Două nave ruseşti au fost distruse de ucraineni lângă Insula Şerpilor. Ucraina: „Efectuau misiuni de recunoaștere la gurile Dunării”
În localitatea Rodî, din aceeaşi regiune, militarii ruşi au transformat clădirea spitalului local în depozit de muniţie. În acelaşi timp, forţele de ocupaţie au interzis personalului de aici să acorde asistenţă medicală locuitorilor, potrivit Unian.

În regiunea Zaporojie, trupele ruse îi folosesc pe civili drept scuturi umane, denunţă Kievul, în timp ce Moscova acuză dimpotrivă forţele ucrainene de folosirea civililor în acelaşi scop.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?