Deasupra regiunii de frontieră din sud-vest Briansk au fost doborâte 24 de drone, iar restul au fost distruse deasupra regiunilor Belgorod, Kursk, Rostov şi Krasnodar şi a apelor Mării Azov, a declarat ministerul pe Telegram.
Un incendiu declanşat de resturile căzute într-o zonă neamenajată din sudul regiunii Rostov, la graniţa cu Ucraina, a fost stins rapid, a declarat guvernatorul regional Vasili Golubev, adăugând că nu au existat alte pagube.
Administratorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a declarat că serviciile de urgenţă lucrează în locurile unde au căzut resturi, fără a spune dacă au existat pagube.
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marţi că forţele ucrainene menţin o presiune suficientă asupra trupelor ruse în regiunea Kursk din Rusia, unde Kievul a lansat o incursiune în masă în luna august. „Luptele continuă acum în regiunea Kursk pentru a treia lună şi menţinem presiunea necesară asupra Rusiei în acest sector”, a declarat Zelenskiy în discursul său video nocturn după o întâlnire cu comandanţii de rang înalt ai armatei.
Citește și: Două nave cu cereale din Marea Neagră, lovite de rachete rusești, susține Kievul
Forţele ucrainene au cucerit zeci de sate din regiunea Kursk, la graniţa Rusiei cu Ucraina, deşi Moscova afirmă că o parte din teritoriu a fost de atunci recucerită. Între timp, trupele ruse avansează în zone din regiunea Doneţk, la sud, principalul obiectiv al campaniei Moscovei în Ucraina.
Zelenski a mai declarat marţi că Ucraina trebuie să aibă rachete avansate şi să obţină rezultate mai rapide cu acestea pe câmpul de luptă. El a spus că la întâlnirea cu comandanţii armatei a discutat despre aprovizionarea internă cu arme, drone, despre războiul electronic şi, mai presus de toate, despre rachetele care ar aduce beneficii rapide în confruntările de pe câmpul de luptă cu forţele ruse. „În toate realizările Ucrainei în materie de rachete, trebuie să existe mai multe rezultate în luptă atât pe front, cât şi pe teritoriul Rusiei”, a arătat Zelenski. „Rezultatele sunt necesare mai repede. Şi toate sarcinile relevante sunt efectuate acum”, a punctat preeşdintele.
De la invazia la scară largă a Rusiei din februarie 2022, Ucraina a solicitat partenerilor săi occidentali, în principal Statelor Unite, să furnizeze rachete sofisticate cu rază lungă de acţiune. Ucraina s-a concentrat, de asemenea, pe dezvoltarea rapidă a unei industrii interne de armament. În mare parte, accentul a fost pus pe drone, Zelenski solicitând anul trecut ca 1 milion de aparate să fie fabricate în 2024, dar oficialii au subliniat, de asemenea, importanţa dezvoltării rachetelor. Ministrul apărării Rustem Umerov a declarat luna aceasta că Ucraina va anunţa în lunile următoare dezvoltarea de noi rachete, inclusiv rachete balistice.