Întrebată dacă a avut părinţi severi, Udrea a răspuns: „Categoric, da. Însă nici eu nu eram un copil-problemă, nu făceam mari năzbâtii. Îmi mai juleam genunchii”.
În ceea ce priveşte pedepsele primite, nici acestea nu erau foarte severe. „Nu mi se lua iPad-ul sau telefonul mobil. Nu mi se închidea televizorul pentru că oricum erau doar două ore de program. Era suficient să ştim că sunt supăraţi, iar când venea Drăgaica, înaintea vacanţei de vară, ştiam că voi primi mai puţine cadouri”, a rememorat Udrea.
Ea a spus că, până a ajuns la liceu, toată lumea îi spunea Găbiţa deoarece al doilea prenume al său este Gabriela, cu excepţia tatălui său care o alinta Puşa. Udrea a mai povestit că nici nu se punea problema întâlnirilor cu băieţii în perioada adolescenţei, datorită valorilor tradiţionaliste dominante în acea perioadă. „Până am plecat la Bucureşti, la facultate, nu exista măcar posibilitatea să am întâlniri cu băieţii”, a povestit democrat-liberala.
În ce priveşte comentariile negative din presă la adresa sa, Udrea a arătat că acestea i se par toate nedrepte mamei sale. „Suferă foarte mult din cauza asta, dar dacă este cu mine şi vede reacţiile oamenilor, se bucură”, a spus deputatul PDL.
Elena Udrea şi mama sa, Maria, şi-au petrecut o parte din concediu în Maramureş. „Am fost la Rohia la slujba de sfânta Maria. Sătenii ne-au invitat ad-hoc la o petrecere într-un şopron şi ne-am simţit foarte bine. Am avut parte de o sărbătoare inedită şi a ieşit foarte frumos”, a spus pedelista.
Ea a avut ocazia să-şi îmbogăţească şi cunoştinţele de dans popular. „Ştiu cam toate cântecele şi dansurile populare româneşti şi aici, în Maramureş, am adăugat la cunoştinţele mele dansurile moroşeneşti care sunt mai dificile decât cele din sudul ţării”, a mai spus Elena Udrea.