Elena Udrea consideră că decizia CCR privind abuzul în serviciu „pune la punct un text prost scris, dar şi o interpretare abuzivă pe care procurorii o folosesc pentru a-şi creşte numărul de dosare de corupţie în mod artificial”.
„Consecinta Deciziei CCR privind neconstitutionalitatea sintagmei „indeplinire defectuoasa a atributiilor” din actuala formulare a faptei de abuz in serviciu reglementata de Codul Penal va fi ca, toti cei care au fost acuzati doar in virtutea interpretarii subiective a acestei sintagme, fara sa se indice care este legea/articolul de lege incalcat, vor fi achitati fara sa se mai analizeze altceva. Acolo unde Parchetul a indicat textul de lege care ar fi fost incalcat, ramane sa constate instanta daca este asa sau nu, ca in orice dosar penal.
In ceea ce ma priveste, cu sau fara aceasta decizie a CCR, tot achitare as fi cerut, fiind singura solutie posibila in conditiile in care, in cazul meu, nu numai ca nu se indica ce lege as fi incalcat, dar nici macar nu se spune ce atributie mi-as fi indeplinit defectuos???
Ce nu a fost in regula in promovarea facuta de MDRT in cadrul Galei de Box? Nu se spune… Si nimeni altcineva din minister nu este acuzat in afara de mine!!! Daca ceva nu ar fi fost in regula eventual, nu ar fi trebuit sa
mai fie o acuzatie adusa celui care a semnat actul respectiv, adica vreunui functionar al ministerului?
Si daca ceva ar fi fost gresit, gen procedura de achizitii, pretul platit etc., dupa ce era indicata persoana care a facut greseala, nu trebuia aratat daca aveam eu, ca ministru, vreo atributie referitoare la aceste aspecte, pe care eventual sa mi-o fi indeplinit-o defectuos??? Si multe alte aspecte cu care nu va mai plictisesc, deocamdata…
In concluzie, decizia CCR pune la punct un text prost scris, dar si o interpretare abuziva pe care procurorii o folosesc pentru a-si creste numarul de dosare de coruptie in mod artificial, cu spete care nu au legatura cu coruptia…
Pentru mine este cam la fel, cu sau fara aceasta decizie„, a scris Elena Udrea, pe Facebook.
CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, după decizia CCR privind abuzul în serviciu: O să cer achitarea în dosarul „Gala Bute”
Pe de altă parte, Traian Băsescu susţine că „cel trimis în judecată are dreptul să ştie precis articolul de lege pe care l-a încălcat”.
„Nu fiţi furioşi pe democraţie!
CCR a constatat necostituţionalitatea sintagmei “defectuos” din articolul 297 a NCP şi a cerut înlocuirea acesteia cu formularea “prin încălcarea legii”. Nimic mai simplu, nimic mai limpede, nimic mai constituțional pentru a da claritate acuzaţiei de abuz în serviciu, dar şi pentru a preveni abuzurile procurorilor.
Unii cred că anticorupţia se poate face fără încadrarea acţiunii procurorilor şi judecătorilor strict în lege, precum s-a făcut exterminarea burgheziei şi moşierimii în anii 50?
Dacă vrem să fim un stat democratic, oare cel acuzat de procuror şi trimis în judecată nu are dreptul să ştie precis articolul de lege pe care l-a încălcat? Eu susţin că orice cetăţean are acest drept„, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.