„Dacă a apărut numele meu şi dacă domnul deputat Trăşculescu m-a pomenit în această cauză este şi regretabil şi supărător pentru mine, pentru că nu mă aştept şi de la colegi ceea ce, de regulă, ştiu că fac oamenii şi anume se folosesc de persoane cu funcţii pentru a crea aparenţa că au influenţă şi putere”, a afirmat Udrea.
Udrea a făcut acest declaraţii după şedinţa grupului parlamentar al PDL la care a participat şi avocatul lui Trăşculescu, Cristian Ene.
Ea a spus că avocatul a prezentat cazul aşa cum îl ştie pentru că a văzut dosarul, iar ea, ca avocat, înţelege foarte bine ceea ce a spus. „Noi nu discutăm conţinutul dosarului mai ales că, nefiind public, nu ştiu foarte multe lucruri. Important este ca el să fie lămurit din punctul de vedere al organelor de cercetare penală, pe de altă parte, din punctul meu de vedere, cred că este corect ca astfel de situaţii să înceteze (…) Dacă te aştepţi ca lucrul acesta să se întâmple de la alţii, de la colegi te aştepţi să nu te implice în scandaluri şi să nu-ţi creeze probleme atunci când nu este cazul”, a adăugat Elena Udrea.
Întrebat dacă i s-a mai întâmplat să i se invoce numele de alţi colegi, Udrea a răspuns că deputatul Păsat a făcut acest lucru. „Chiar consider că nu este corect faţă de mine să fiu tot timpul implicată fără voia mea şi fără vreo vină în situaţii de genul acesta”, a mai arătat Udrea.
Ea a spus că, atunci când a fost ministru, a discutat cu toţi colegii de partid şi din opoziţie, dar numai probleme legale şi „abordări în conformitate cu legea”.
Deputatul PDL Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.
Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Trăşculescu a pretins iniţial de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunţător, prin ameninţare, să dea banii ceruţi.
Pentru obţinerea banilor, susţin procurorii anticorupţie, deputatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR) cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător.
MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 – februarie 2012 de Elena Udrea.