„Toţi cei care au nevoie de o mână de ajutor, suntem colegi, evident că îi sprijin cu drag să se cazeze în Bucureşti, dacă nu găsesc în altă parte. Până acum nu a solicitat nimeni nici gratis, nici contracost”, a declarat Elena Udrea.
Democrat-liberala a spus că delegaţii la Convenţie ar putea obţine cazare pe o noapte cu reducere, dacă prelungirea lucrărilor la Convenţie va impune o noapte de cazare în Capitală.
„De regulă, oamenii plătesc, dar la mine reuşesc să obţină preţ de agenţie, un discount. Pot fi şi susţinători declaraţi ai domnului Vasile Blaga. Doar suntem colegi, nu se pune problema. Nu fac o afacere din cazarea colegilor, le dau o mână de ajutor”, a precizat Udrea.
Ea a adăugat că gestul ei ar ajuta nu doar delegaţii, ci şi organizaţiile care îi trimit în cazul în care costurile unei eventuale nopţi de cazare ar fi decontate de filialele judeţene.
„Presupun că organizaţiile de descurcă să achite costurile de cazare, aşa cum ştiu că se plătesc costurile de transport”, a conchis Elena Udrea.
Deşi lucrările Convenţiei sunt programate să aibă loc într-o singură zi, rareori congresele partidelor româneşti au respectat graficul stabilit iniţial. Astfel, a doua zi a Convenţiei Naţionale PDL din mai 2011 s-a încheiat la 3 dimineaţa. Însă campionul congreselor-maraton este este PSD. Astfel, în 2005 la Congresul în care Mircea Geoană a devenit preşedintele partidului, lucrările au durat până în zori. Situaţia s-a repetat şi în 2010, când Geoană a fost înlăturat de la conducerea partidului de către Victor Ponta. Atunci vicepreşedinţii aleşi au fost anunţaţi în jurul orei 8 dimineaţa.
În aceste situaţii, delegaţii din judeţele mai îndepărtate de Bucureşti preferă să plece imediat după ce şi-au exercitat votul sau, dacă vor să afle rezultatul la faţa locului, rămân o noapte în Capitală pentru a pleca odihniţi la drum a doua zi.