Udrea îi răspunde lui Neamţu: Mulţi se imaginează a fi „noul Traian Băsescu”

După ce preşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, i-a imputat faptul că a spus că Traian Băsescu ar fi singurul politician credibil pentru Uniunea Europeană şi Statele Unite, Elena Udrea îi dă o replică la fel de dură. Fostul ministru susţine că Neamţu se crede un nou Traian Băsescu, deşi nu a demonstrat încă nimic pe scena politică.
Romania TV
28 aug. 2012, 10:49
Udrea îi răspunde lui Neamţu: Mulţi se imaginează a fi

„La orizont se profilează o nouă construcţie de centru-dreapta care se doreşte a fi o contra-pondere reală pentru stânga. PDL, alături de Iniţiativa Civică de Centru Dreapta şi Noua Republică se pot apropia electoral de USL. Întrebarea care se pune este „datorită cui?” Iar răspunsul, oricât s-ar dori mistificat, oricât şi-ar dori unii să-şi asume meritele rezistenţei, este „datorită lui Traian Băsescu”. Este cel care a dus şi a câştigat aproape singur războaiele dreptei româneşti în ultimii 8 ani”, scrie Elena Udrea pe blog.

Pe de altă parte, Udrea constată erodarea puternică a popularităţii preşedintelui, ca efect al crizei economice şi îşi pune întrebarea cine ar putea fi succesorii lui Băsescu. „Mulţi din zona de dreapta se imaginează a fi „noul Traian Băsescu”. Mă tem însă că aceste aspiraţii nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum mă tem de aroganţa şi autosuficienţa unora care, fără a fi trecut încă prin vreun război politic, se proclamă deja a fi „prezentul” şi „viitorul”, fără să fi avut vreun merit în „trecut”. Sunt oameni care nu au demonstrat încă nimic, dar, de la adăpostul tinereţii şi lipsei de experienţă politică (sper), spun deja cine merită şi cine nu merită să facă parte din „dreapta biruitoare”. Ei par la fel de intoxicaţi de „virusul Antena3″ ca şi cei pe care îi critică zi de zi că se lasă păcăliţi de trustul lui Voiculescu”, scrie fostul ministru al Dezvoltării Regionale.

Udrea nu le contestă acestor aspiranţi nici integritatea morală, nici calităţile intelectuale, dar îi avertizează asupra riscurilor care îi pândesc odată implicaţi în politică. „Aparenta integritate morală actuală nu le garantează „prezentul” şi nici „viitorul”. Puterea perverteşte şi mă tem că, deşi nu au ajuns acolo, s-au lăsat deja influenţaţi. Ca o comparaţie, Ponta, Antonescu sau Şova erau, până de curând, oameni cu viitor politic şi puţin atacabili sub aspectul integrităţii, iar totul pentru ei s-a rupt în doar câteva luni”, susţine Elena Udrea.

În ultimul paragraf al postării, Udrea renunţă la exprimarea impersonală pentru a se adresa direct lui Mihail Neamţu, făcând chiar şi o referire ironică la faptul că preşedintele Băsescu nici nu şi-a amintit prea bine, într-o conferinţă de presă, care este numele liderului Noii Republici.

„Le doresc acestora să calce pe drumul drept şi să se păstreze integri. La fel cum le doresc să ajungă peste ani să facă măcar jumătate din lucrurile pe care le-am făcut eu în administraţie, să-i ajute la modul concret pe români să trăiască mai bine şi să poarte măcar jumătate din războaiele politice pe care le-am dus eu de-a lungul timpului împotriva stângii şi a trusturilor de presă care m-au transformat într-o ţintă. Iar pentru ca domnul „Horia” Neamţu să nu aibă dificultăţi în interpretarea acestui text simplu, fac precizarea că mă refer şi la dumnealui (pentru că eu ştiu să folosesc pronumele personale de politeţe)”, a adăugat Elena Udrea.

Într-o postare pe Facebook, intitulată „Elena Udrea – vorbesc, deci exist!”, Mihail Neamţu o critică pe fostul ministru al Turismului pentru o afirmaţie pe care o consideră excesivă.

„După ce ne-a anunţat că se gândeşte să se retragă din politică, Elena Udrea revine. Şi nu oricum, ci cu o declaraţie excesivă: ‘Traian Băsescu este singurul actor politic credibil pentru americani şi pentru europeni.’ Ca o concluzie logică, se înţelege că nici Elena Udrea însăşi nu este un actor politic credibil al României. Atunci de ce mai face declaraţii?”, scrie Mihail Neamţu.

Acesta nu se fereşte să o catalogheze pe Elena Udrea drept un politician compromis care ar trebui să aibă o prezenţă mai discretă în spaţiul public.

„Noua Republică, spre deosebire de alţii, spune lucruri logice. Atunci când spunem „schimbare”, atunci asta vrem: o adevărată schimbare a clasei politice. Politicienii compromişi trebuie să se retragă. Un pas în spate începe cu tăcerea voluntară. Iar pentru ca d-na Udrea să nu aibă dificultăţi în interpretarea acestui enunţ simplu, precizăm că ne referim şi la dânsa”, afirmă liderul Noii Republici.

„Politica presupune curajul imaginării viitorului în termeni surprinzători”, mai spune Neamţu în finalul postării sale.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!