Udrea: Mişcarea Populară cere Puterii să respingă acciza suplimentară la carburanţi

Partidul Mişcarea Populară (PMP) solicită tuturor parlamentarilor Puterii - PSD, UNPR, PC şi UDMR - să voteze împotriva legii de aprobare a OUG privind acciza suplimentară la combustibili, a declarat deputatul Elena Udrea, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. Ea a avertizat că vor fi pichetate sediile de partid ale social-democraţilor în cazul în care această acciză va fi votată.
Romania TV
03 apr. 2014, 11:57
Udrea: Mişcarea Populară cere Puterii să respingă acciza suplimentară la carburanţi

Elena Udrea a afirmat că măsura introducerii accizei suplimentare la combustibili este una care ‘va creşte costul vieţii pentru fiecare român’.

Ea a adăugat că PMP a încercat să-l oprească pe premierul Ponta să introducă măsura de la 1 aprilie prin cele 300.000 de semnături depuse la Guvern, dar nu a reuşit, potrivit Agerpres.

‘Domnul Victor Ponta a rămas insensibil la dorinţa populaţiei pentru că semnăturile acelea au fost luate de reprezentanţii Mişcării Populare în stradă, de la cetăţeni. Domnul Ponta a ajuns, aşa, un fel de Ceauşescu. Crede doar ce îi spun sondajele de casă, nu mai ascultă şi vocea oamenilor care l-au votat în decembrie 2012’, a afirmat deputatul.

Udrea a adăugat că mai există o şansă ca scumpirile la benzină şi motorină să fie oprite, respectiv prin respingerea în Parlament a legii de aprobare a OUG privind acciza suplimentară pe litrul de carburant.

‘De aceea, Partidul Mişcarea Populară, venind în susţinerea solicitării preşedintelui Traian Băsescu către parlamentarii României, cere tuturor parlamentarilor Puterii, parlamentarilor PSD, UNPR, PC, UDMR, să nu voteze legea de aprobare a acestei ordonanţe care scumpeşte preţul la benzină şi motorină. Am decis să pichetăm sediile PSD în toată ţara în aşa fel încât să responsabilizăm reprezentanţii în Parlament ai PSD-ului şi să nu voteze împotriva interesului celor care i-au trimis în 2012 în Parlament‘, a declarat Udrea.

Ea a adăugat că, totodată, PMP va trimite cetăţenilor scrisori prin care va arăta cine sunt parlamentarii care vor vota pentru aprobarea OUG privind mărirea preţului la combustibili.

‘PMP afirmă şi demonstrează că această creştere a preţurilor la combustibili este inutilă. Nu era nevoie de această scumpire, dacă, desigur, domnul Victor Ponta nu era în an electoral. Este o dispută care s-a acutizat în ultimele zile, unde se duc banii care vor fi încasaţi de către Guvern din creşterea preţului la combustibil. Evident că domnul Victor Ponta a avut încercări multiple de a justifica această încasare la buget. (….) Una din aceste justificări şi care a fost contrazisă, de altfel, de ministrul de Finanţe, este că aceşti bani vor merge în construirea de autostrăzi. Dacă ne uităm la bugetul pe anul acesta al Guvernului Ponta vom vedea că la Ministerul Transporturilor bugetul este mai mic cu 8,3 miliarde de lei. Deci, nu către bugetul Ministerului Transporturilor vor merge aceşti bani, ci aşa cum a afirmat PMP şi aşa cum a susţinut şi preşedintele României, Traian Băsescu, banii vor merge către baronii locali ‘, a afirmat Udrea.

Ea a adăugat că bugetul Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei pe 2014 ‘este cel mai mare din ultimii trei ani’.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'