Elena Udrea a lăudat mărirea salariilor medicilor de al 1 octombrie însă precizează că Guvernul trebuie să aibă o viziune pe termen lung şi de aceea e nevoie de o lege a sănătăţii.
Citeşte şi: ELENA UDREA nu a scăpat de controlul judiciar. Magistraţii au refuzat să judece contestaţia
„Guvernul a decis sa mareasca salariile medicilor cu 25% de la 1 octombrie, ceea ce este bine. Dar cu aceasta solutie punctuala nu rezolva problemele din sistemul sanitar romanesc, pentru care este nevoie de o viziune, de o ” lege a sanatatii”, pe care evident ca Executivul nu o are.
Guvernul Boc a avut-o, ba chiar a si cazut din cauza acestei legi, pentru ca interesele unora de a se mentine actuala stare de fapt din sistemul medical sunt foarte mari. Tot ce au mai propus guvernantii prin vocea ministrului sanatatii a fost legalizarea ” atentiilor ” oferite medicilor de catre pacienti, pentru care ne-a anuntat ca se vor scrie si norme!!!
Adica vom vedea cam ce poti da spaga unui medic, de la o gaina la o masina, de la tichete de masa la plicuri cu bani etc. si cum se vor impozita toate acestea. Probabil vom apela la grile de evaluare a bunurilor, gen pentru o gaina ouatoare intre 2 kg si 4 kg, medicul plateste impozit 10 lei. O mojicie si desconsiderare care denota o mentalitate fara legatura cu ideea de stat modern. Ajungem in situatia in care cetatenii platesc direct serviciile sociale primite, nu prin taxe si impozite catre stat, pe care oricum le achita astazi.
Pe logica Guvernului, ar putea urma legalizarea spagii data profesorilor, politistilor, vamesilor, functionarilor din primarii, din ministere, in aceleasi conditii: daca omul da de bunavoie, dupa ce i se rezolva problema si cu obligatia declararii spagii de catre cel care a primit-o in vederea impozitarii.
Hai ca suntem o tara vesela! Ar fi de ras daca nu ar fi de groaza”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.
Citeşte şi: Udrea: Vor trece încă 26 de ani şi România va rămâne tot la coada civilizaţiei
Elena Udrea s-a prezentat marţi, din nou, în faţa magistraţilor de la Înalta Curte. Fosta şefă PMP a contestat decizia prin care nu i s-a admis solicitarea de ridicare a controlului judiciar în dosarul „Gala Bute”. Magistraţii de la Înalta Curte au refuzat însă să judece solicitarea. Aceştia s-au abţinut şi au decis să lase un alt complet să stabilească dacă ridică sau nu controlul.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.