Udrea: Preşedintele are dreptul să susţină un partid, în 2004 Iliescu a ieşit pe afişe cu Năstase

Deputatul Elena Udrea a declarat, marţi, că preşedintele României are dreptul să susţină un partid politic, amintind că în campania electorală din 2004 preşedintele de atunci, Ion Iliescu, a apărut pe afişe cu candidatul PSD de la vremea respectivă, Adrian Năstase.
Romania TV
06 mai 2014, 08:49
Udrea: Preşedintele are dreptul să susţină un partid, în 2004 Iliescu a ieşit pe afişe cu Năstase

„Preşedintele României are dreptul să aibă opinie politică, are dreptul să susţină un partid politic, de altfel şi votează. Nu poate fi membru şi nu este membru al vreunui partid politic. În rest, preşedintele României are nu numai dreptul, dar eu cred că acum, cu câteva luni înainte de terminarea celui de-al doilea mandat, are obligaţia, are responsabilitatea să se asigure că un sistem împotriva căruia a luptat zece ani de zile, sistemul mafiot al baronilor locali pe care Victor Ponta îl reprezintă, nu va ajunge să ocupe România”, a spus Udrea, la RFI.

Udrea a susţinut că Legea fundamentală nu-i interzice preşedintelui să susţină o formaţiune politică. ‘A fost, de altfel, decizia Curţii Constituţionale de la suspendarea din 2007, când a spus că preşedintele are dreptul la opinie politică’, a precizat deputatul PMP.

Elena Udrea a amintit că şi Ion Iliescu, în 2004, când era încă preşedinte al României, l-a susţinut pe Adrian Năstase în campania electorală.

‘În 2004, domnul Iliescu, deşi nu mai candida la Preşedinţia României, a ieşit pe afişe cu candidatul PSD la preşedinţie, Adrian Năstase. Dar să nu-l dăm ca exemplu pe domnul Iliescu, adică nu ar trebui să-l luăm ca reper. Dar aşa a fost întotdeauna şi cred că este o ipocrizie, nu poţi să-i spui unui preşedinte că el candidează din partea unui partid politic şi după aceea nu trebuie să mai aibă susţinere politică pentru partidul acela sau pentru alt partid, în funcţie de evaluările preşedintelui’, a subliniat Udrea.

Pe de altă parte, Udrea l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că a intrat deja în campania electorală pentru prezidenţiale, neglijând problemele ţării.

‘Guvernul şi domnul Victor Ponta ar face orice, numai să nu vorbească despre economie şi despre problemele pe care ar trebui să le gestioneze şi nu sunt în stare. Nu vorbim de locuri de muncă, de fonduri europene. Vorbim în schimb despre campania electorală, care a devenit o campanie de preşedinte pentru Victor Ponta, deci el e acum în campanie pentru prezidenţiale, nu pentru europarlamentare şi un circ în fiecare zi, de două-trei ori îl vedem pe domnul Victor Ponta ieşind cu câte o temă’, a conchis Elena Udrea.

La rândul lui, preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că CCR stabileşte clar plaja pe care se poate poziţiona şeful staului, că potrivit legii preşedintele României nu poate fi membru niciunui partid, dar are dreptul la opţiuni politice.

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală. 

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat marţi că orice persoană are dreptul la opinie, indiferent că este vorba de preşedinte sau de altcineva

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a apărut la mare alături de Elena Udrea purtând un tricou cu sigla PMP. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'