„În 2009, înainte de alegeri, se știa că domnul Cătălin Voicu are o relație foarte bună cu anumiți judecători, era cunoscută relația și influența pe care acesta o avea asupra unor judecători. În acest context, în anul 2009 era o presiune. Eu cred că cei care erau la PSD au încercat — scorul fiind foarte mic, domnul Hrebenciuc a recunoscut în noaptea aceea înfrângerea, diferența fiind foarte mică la care fusese declarat câștigător Traian Băsescu — cred că atunci au încercat cei de la PSD care formaseră celula de criză să câștige alegerile provocând renumărarea voturilor. Ca urmare, au pornit această acțiune prin care au dorit renumărarea voturilor și atunci s-a aflat că ei intenționau să obțină blocarea validării alegerilor până când Curtea Constituțională ar fi declarat renumărarea și ar fi făcut renumărarea cu ajutorul unor judecători de la Curtea de Apel care erau contactați de către Cătălin Voicu. Lucrul acesta s-a știut pentru că Voicu era monitorizat”, a afirmat Elena Udrea, la audiere, potrivit Agerpres.
Udrea a adăugat ce în baza relațiilor pe care le avea cu judecătorii, Voicu „se angajase să obțină suspendarea validării alegerilor din 2009, ceea ce ar fi fost ilegal și nedemocratic”.
„Cătălin Voicu pornise o luptă în interiorul PSD împotriva lui Gabriel Oprea, încă împreună cu Vanghelie la vremea aceea, încă din decembrie 2008, de când Oprea a fost numit ministru de Interne, i s-a cerut să numească o anume persoană la conducerea ‘Doi și un sfert’, a refuzat, și-a dat demisia, dar a rămas în conflict cu domnul Voicu și cu domnul Vanghelie de pe atunci. Faptul că, așa cum am aflat ulterior, Voicu a fost oprit să colaboreze ilegal cu judecătorul respectiv, eu zic că a fost un lucru bun pentru democrație”, a mai susținut Elena Udrea.