Întrebată dacă ea consideră că preşedintele PDL, Emil Boc, ar trebui să-şi depună mandatul, în cazul în care partidul nu va rămâne la guvernare după alegerile parlamentare din acest an, Elena Udrea a răspuns: „Da, şi cred că o va şi face. Orice preşedinte de organizaţie, mai mică, mai mare, îşi asumă rezultatele organizaţiei respective pe care o conduce şi acţionează în consecinţă. Dacă PDL s-ar afla în această situaţie, atunci preşedintele partidului, membrii conducerii, cei care şi-au asumat conducerea PDL în campaniile electorale care ne aşteaptă trebuie să dea cumva socoteală în faţa partidului pentru rezultatele acestuia”.
Elena Udrea a precizat, însă, că nu vede USL la guvernare după alegerile parlamentare din acest an, pentru că nu crede că Uniunea va lua 50 la sută plus unu din voturi.
„Ca urmare, nu va da primul-ministru. Premierul va fi desemnat în aceste condiţii de preşedintele Traian Băsescu, în funcţie de proiectul pe care dânsul îl are, iar un prim-ministru desemnat reuşeşte să-şi facă o majoritate, în mod sigur reuşeşte să-şi facă majoritatea”, a adăugat Udrea.
Întrebată cu cine s-ar putea alia PDL după alegerile parlamentare, pentru a forma un eventual nou Guvern, vicepreşedintele PDL a spus: „În funcţie de cine va intra în Parlament, putem continua coaliţia de guvernare în formula din prezent, şi ar fi o dovadă şi de loialitate faţă de partenerii noştri. Pe de altă parte, sigur că toţi cei din partid ne gândim la o guvernare în care să avem alături Partidul Naţional Liberal sau măcar o parte din PNL”.
Chestionată dacă se referă unii eventuali „dezertori” din PNL, Elena Udrea a răspuns: „Sau oameni care se regăsesc mai puţin lângă PSD şi mai mult lângă Partidul Democrat Liberal. (…) Discuţii avem permanent, asta nu înseamnă că sunt şi certitudini, dar, după alegeri, discuţiile vor fi cu totul generate de alte argumente. Este posibil ca mulţi dintre liberali să nu se mai regăsească lângă PSD, lângă Ion Iliescu, lângă Adrian Năstase şi să vină alături de PDL”.