Udrea spune că o parte din banii proveniți din contractul Microsoft au ajuns la partid și la Blaga

Deputatul Elena Udrea a susținut luni că la DNA există denunțuri și declarații care arată faptul că o parte din banii proveniți din afacerea Microsoft au ajuns la partid și la Vasile Blaga, însă procurorii au trimis în judecată doar patru persoane în acest caz.
Iulian Tudor
19 sept. 2016, 12:21
Udrea spune că o parte din banii proveniți din contractul Microsoft au ajuns la partid și la Blaga

Elena Udrea a fost luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde avea programată judecarea unei contestații prin care cere revocarea controlului judiciar pe care îl are în dosarul „Gala Bute”.

Pe holurile instanței, Udrea s-a întâlnit cu fostul ei soț, Dorin Cocoș, dar și cu fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, judecați în dosarul „Microsoft” alături de fostul ministru Gabriel Sandu și omul de afaceri Nicolae Dumitru.

Ulterior, Elena Udrea le-a spus jurnaliștilor că a discutat cu Gheorghe Ștefan despre faptul că DNA nu investighează unde au ajuns banii din contractul Microsoft, cu toate că la dosar există declarații care îl indică și pe Vasile Blaga.

„Cu Gheorghe Ștefan am vorbit despre faptul că în acest dosar, despre care se vorbea că sunt zeci de persoane implicate, pe parcursul celor 10-12 ani cât a durat contractul Microsoft cu statul, au răspuns numai cei patru, în timp ce inițiatorii acestei afaceri sunt liberi și cheltuie zeci de milioane. Mă refer la Pescariu, la Florică, dar și la celelalte zeci de persoane despre care nu mai știm ce s-a întâmplat cu ele. Și am mai vorbit despre un aspect — acest dosar urmează să se termine foarte repede, al răspunderii financiare, faptul că, deși există o disjungere pentru a se afla unde s-au dus banii și toată lumea știe, și eu am spus lucrul acesta, mă pot chema martor oricând dacă doresc, că măcar o parte din bani au ajuns la domnul Blaga, la partid desigur, în campanie la domnul Blaga, așa cum există denunțuri în dosar, însă nimeni nu este interesat să ia firul banilor”, a declarat Udrea.

Elena Udrea, în dosarul Gala Bute: Cei care au făcut abuzuri vor răspunde pentru ele, în faţa lui Dumnezeu. Fericire!

Ea a precizat că la dosarul de la DNA disjuns din Microsoft există declarații care îl indică pe Vasile Blaga că ar fi folosit la partid bani din contractul Microsoft.

„Eu nu vreau să meargă nimeni la DNA, dar, dacă există ideea de justiție până la capăt, ar trebui să răspundă toți cei care au fost implicați în povestea aceasta sau în alta. Pe domnul Blaga văd că îl cheamă să dea declarații despre cum a făcut accident nu știu ce comisar de poliție. Sunt (…) explicațiile date de Gabriel Sandu, Gheorghe Ștefan, Dorin Cocoș, domnul Blaga sau ceilalți indicați, pentru că sunt mai mulți acolo care au folosit din banii câștigați din Microsoft la partid, nu au fost niciodată întrebați cu privire la sumele respective”, a mai spus Udrea.

În dosarul Microsoft au fost condamnate patru persoane: Nicolae Dumitru — 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu — 2 ani cu executare, Dorin Cocoș — 2 ani cu executare, Gheorghe Ștefan — 3 ani cu executare. În plus, magistrații au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Nicolae Dumitru, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan. Decizia nu este definitivă.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'