UE, lovitură uriașă la adresa românilor! De când va fi interzis aragazul în bucătării

În acest moment, mai este doar o chestiune de timp până la momentul în care vom fi obligați să aruncăm aragazul din bucătărie. Uniunea Europeană este doar la un pas de lansarea unei legi care ne va obliga să facem acest lucru.
Alina Costache
20 ian. 2024, 09:12
UE, lovitură uriașă la adresa românilor! De când va fi interzis aragazul în bucătării
UE, lovitură uriașă la adresa românilor! De când vom fi obligați să ne aruncăm aragazul din bucătărie

Ne luăm adio de la aragazul din bucătăriie. Se pare că românii vor fi nevoiți să renunțe la utilizarea acestuia într-un viitor extrem de apropiat, în urma unei decizii radicale planificate de Uniunea Europeană, care va avea un impact semnificativ asupra țării noastre.

Citește și: De teama facturilor uriașe la căldură craiovenii au închis caloriferul şi s-au încălzit cu aragazul: ”Au plătit mult mai mult la facturile de gaze”

Chiar dacă acest lucru ar putea implica mai mult timp pentru gătit, este considerat un sacrificiu necesar în lupta împotriva încălzirii climatice, conform cerințelor impuse de UE. Toți suntem responsabili să economisim energie, iar dacă acest lucru implică renunțarea la aragazul nostru, trebuie, într-un fel sau altul, să ne conformăm. În viitor, bucătăriile tradiționale vor suferi schimbări semnificative.

În prezent, în Uniunea Europeană, gătitul cu gaze este încă răspândit, dar se anticipează că plitele cu inducție și aragazul electric vor deveni tot mai populare, conform speranțelor exprimate la Bruxelles.

Obiectivul declarat în cadrul UE este să promoveze planul de economisire a energiei și să contribuie la un mediu mai curat, conform standardelor mondiale actuale.

Astfel, gospodăriile vor trebui să facă economii semnificative de energie, iar aceasta va duce la adaptarea bucătăriilor așa cum le cunoaștem, având un impact asupra obiceiurilor noastre zilnice. Desigur, aceste schimbări implică și costuri suplimentare pentru fiecare gospodărie.

Comparativ cu aragazele tradiționale, care produc monoxid de carbon și alți poluanți dăunători sănătății, plitele cu inducție nu emit fum sau gaze toxice.

Trecerea la plitele cu inducție aduce beneficii, cum ar fi evitarea riscului de incendii accidentale și stingerea automată a focului în câteva secunde, în absența contactului cu oala. Proiectul discutat în cadrul UE vizează înlocuirea completă, dar treptată, a aragazelor tradiționale.

Schimbarea către noul sistem de gătit va implica cerința ca casele noi sau renovate să aibă o clasă energetică redusă. Acest proces de înlocuire a aragazelor ar putea dura câțiva ani. În țările occidentale, tot mai multe gospodării renunță la abonamentul la gaze și adoptă deja plitele cu inducție.

Plitele cu inducție utilizează o placă vitro-ceramică uniformă, generând căldură printr-un curent electric care trece prin bobine și creează un câmp magnetic. Acest proces asigură încălzirea rapidă a oalei și gătirea eficientă a alimentelor în doar câteva minute, contribuind la economisirea timpului și energiei.

Citește și: Aragazul, sursă de poluare. UE ar putea cere renunţarea la el

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Acesta este cel mai murdar obiect din bucătărie. Gospodinele îl folosesc zilnic, fără să știe că este periculos
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Gabriela Firea, filmată pe ascuns în mall! A încercat să se ferească, dar nu a reuşit. Ce făcea când...
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi toată viața, dar primești pensie”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
ANAF începe verificările. Românii trebuie să-și raporteze urgent veniturile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o lună mai 2025 cum nu prea a mai fost, în România. Cum va fi vremea în București
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Pensii care trebuie înapoiate. Patru noi situații în care pensionarii sunt obligați să returneze banii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte