Sancțiunile au fost introduse anul trecut, pentru a întări opoziția Uniunii Europene față de anexarea ilegală a acestor teritorii de către Rusia, în martie 2014, potrivit Agerpres.
Conform acestor măsuri, produsele din Crimeea și de la Sevastopol nu pot fi importate în țările Uniunii Europene, în sens invers fiind interzise exporturile de bunuri și tehnologie în domeniile transporturilor, telecomunicațiilor și energiei, inclusiv prospecțiunile petroliere și de gaze.
De asemenea, agențiile de turism din UE nu pot opera în Crimeea și la Sevastopol, navele de croazieră având doar permisiunea de a andoca în situații de urgență. Cetățenii și companiile din Uniunea Europeană nu pot investi sau cumpăra proprietăți în regiunile supuse sancțiunilor.
Printr-o decizie separată așteptată pentru luni, miniștrii de externe din blocul comunitar vor prelungi sancțiunile economice împotriva Rusiei până la 31 ianuarie 2016, pentru ca UE să poată evalua respectarea de către Moscova a acordurilor de încetare a focului în estul Ucrainei, înainte de a adopta măsuri ulterioare.